"NAPAŠĆU KAFIRE, SVE ĆU PRENOSITI UŽIVO": Još jedan terorista pretio MASAKROM, u snimku pokazivao oružje!

Autor:

Svet

25.07.2024

17:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Objavio snimak u trajanju od nekoliko minuta

"NAPAŠĆU KAFIRE, SVE ĆU PRENOSITI UŽIVO": Još jedan terorista pretio MASAKROM, u snimku pokazivao oružje!

Foto: Facebook

Državni sud BiH potvrdio je optužnicu protiv Edina Podgore zbog terorizma, odnosno emitovanja video snimka putem društvenih mreža u kojem je pretio napadom.

Iz Suda navode kako se Podgora tereti da je 18. aprila ove godine putem društvene mreže emitovao video snimak, u trajanju od nekoliko minuta, u kojem je uz korištenje vatrenog i hladnog oružja počinio teroristički čin pretnjom da će izvršiti napad na život osoba koji može prouzrokovati njihovu smrt.

Detektor je ranije ovog meseca izvestio da je Tužilaštvo podiglo optužnicu protiv Podgore.

Tada su iz Tužilaštva saopštili da se Podgora tereti za upućivanje poruka antisemitskog sadržaja i pretnje napadom na život osoba koje je nazivao “kafirima”, navodeći da će izvesti napad koji će prenositi uživo.

Iz Tužilaštva su tada takođe saopštili da je nakon emitovanja video sadržaja, koji je od korisnika društvenih mreža pregledan više stotina puta, Pogora lociran i uhapšen na području Zenice, kada je izvršen pretres objekata i prostorija koje je koristio. Njemu je ranije određen i produžen pritvor.

U narednom periodu trebalo bi biti zakazano ročište na kojem će se optuženi izjasniti o krivici.

Podsetimo, od kada se u Beogradu desio teroristički napad Miloša Žujovića konvertita Salahudina iz Mladenovca, 29. juna, meštani Plava malog gradića u Crnoj Gori ne prestaju da pričaju o Žujovićevoj supruzi, njihovoj sugrađanki Besi Hadžović i njenoj porodici. Isplivalo je da je tast Salahudina, dve nedelje pre napada na pripadnika srpske žandarmerije u obezbeđenju Ambasade Izraela boravio kod njega u Novom Pazaru. 

- Nema šanse da Zajo nije znao za Salahudinova razmišljanja. Imali su prisan odnos jer od kada je Miloš promenio veru voleo je da provodi vreme kod Besinih sa njenom velikom porodicom. Zajo je bio u Pazaru u junu i video sam ih zajedno - ispričao je izvor Republike iz Plava, a opširnije čitajte OVDE.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading