STRAVIČAN NAPAD U SPLITU! Mladi par napala prvo deca, a onda krenuli svi redom! Pljuvali ih i udarali šakom! (VIDEO)

Autor:

Svet

19.07.2024

19:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mladić je sve snimio i kako kaže, uopšte se ne oseća bezbedno

STRAVIČAN NAPAD U SPLITU! Mladi par napala prvo deca, a onda krenuli svi redom! Pljuvali ih i udarali šakom! (VIDEO)

Foto: Tanjug

Riki Liju, tiktoker iz Londona, na svojim društvenim mrežama objavio je snimke u kojima opisuje napad na sebe, svog dečka i prijatelja na splitskim Bačvicama.

U videu prepričava da se fotografisao u moru s dečkom, a onda je, prepričao je, grupa dece počela da ih gađa peskom.

- Otišao sam do njih i zamolio ih da ne bacaju pesak i da nas puste na miru. A onda su počeli da vuču da smo pe*eri. Ali na kraju su otišli. Nastavili smo da se fotografišemo, a onda opet napad peskom - prepričao je Riki Liju.

Objavio je još jedan video. U njemu je prepričao da je kasnije žena na njih bacila cigaretu, a drugi muškarac ih je pratio i udario njegovog prijatelja šakom, a on je zatim udario glavom u stablo.

- Ako si gej i putuješ u Hrvatsku, moraš biti na oprezu. Nisam ljut, nego razočaran. Moram da se brinem za svoju bezbednost na ostatku letovanja - dodao je. 

Zagreb Pride: Umesto da upozore decu, kukavičkom iživljavanju su se pridružili i ponosni muževi

O svemu su se oglasili i iz Zagreb Prajda.

- Momci su se kupali i ljubili. Hrvatska homofobna deca prvo su "muški" pomislila da mogu što im se hoće, pa su onda "hrabro" lagali da nisu oni ništa napravili, onda su im se, umesto da decu upozore i smire, u kukavičkom iživljavanju pridružili "ponosni" hrvatski muževi.

Na potezu su:

1. Policijska uprava splitsko-dalmatinska, koja preko medija i društvenih mreža raspolaže svim relevantnim dokazima za uznemiravanje, ponižavanje i na kraju zločin iz mržnje koji su počinili hrvatski maloletni i punoletni državljani, čiji je identitet vrlo jednostavno utvrditi;

2. Ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović (HDZ), koji napad mora da osudi i da nalog policijskim stanicama da brzo i uspešno rešavaju slučajeve zločina iz mržnje;

3. Ministar turizma i sporta Tonči Glavina (HDZ), koji mora da se izvini Rikiju Liju i njegovom dečku;

4. Hrvatska turistička zajednica, koja se mora oglasiti saopštenjem;

5. Gradonačelnik Grada Splita Ivica Puljak (Centar).

Sve manje od toga je poruka domaćim i stranim turistima da je Hrvatska mala zemlja puna homofoba koje država štiti, a nasilje prihvata.

Sve LGBTIQ osobe u Hrvatskoj imaju neosporivo pravo slobodno da se kreću ulicama, poljube se gde god požele, plešu zagrljeni na letnim obalnim festivalima, nežno se dodiruju na plažama i kupalištima, drže se za ruke u kafićima i restoranima: žive živote slobodne od nasilja - poručili su iz Zagreb Prajda.

(Republika/Index.hr)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading