"MISLIO SAM DA SE TOPIM KAO SLADOLED" Dečak izmamio osmehe čitavog regiona po neviđeno paklenom danu (VIDEO)

Autor:

Svet

16.07.2024

15:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bez klima uređaja više se ne može, a povećan je i broj intervencija Hitne pomoći zbog toplotnih udara.

"MISLIO SAM DA SE TOPIM KAO SLADOLED" Dečak izmamio osmehe čitavog regiona po neviđeno paklenom danu (VIDEO)

Foto: Instagram/net.hr_/Printscreen

Toplotni talas sa ekstremnim vrućinama već neko vreme razara Evropu, a u zemljama regiona su i danas izdata upozorenja. Cela Crna Gora i BiH su u crvenom, kao i pojedini delovi Hrvatske, a predviđene temperature će u nekim mestima dostizati i preko 40 stepeni Celzijusa.

Da su zaista u pitanju paklene vrućine, može da potvrdi mali preslatki dečak koji je snimljen na plaži u Hrvatskoj, a čije su reči nasmejale čitav region.

- Meni je toliko vruće, mislim da je, ovaj, kako bi već rekao, 60 stepeni i mislio sam da se, topim kao sladoled - rekao je on.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Net.hr (@net.hr_)

Podsetimo, visoke temperature od 40 stepeni u hladu i preko 50 stepeni Celzijusovih na asfaltu, potpuno su poremetile život ljudi u Srbiji i regionu.

Bez klima uređaja više se ne može, a povećan je i broj intervencija Hitne pomoći zbog toplotnih udara.

I danas če u Srbiji maksimalne temperature biti oko 40 stepeni Celzijusove skale, a meteorolog, Ivan Ristić, otkrio je zašto su tropski dani sve češća pojava na Balkanu.

- Danas je najtopliji danove nedelje. Od sutra će za stepen temperatura polako da pada, dakle nema naglog pada, pa će za vikend, umesto današnjih 37- 40°C, biti 32-36°C.  Sledeće nedelje bi trebalo da nastavi da pada, pa će temperature biti oko 30 stepeni. Nema nagoveštaja da će temperature biti niže od 30 stepeni, a sve temperature preko toga smatraju se tropskim - kazao je Ristić

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading