VELIKI POŽAR NA JUŽNOJ STRANI JAHORINE! Širi se i bliži selu, ali vatrogasci ne mogu da mu priđu jer je deo teritorije MINIRAN!

Autor:

Svet

14.07.2024

03:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iz Profesionalne vatrogasne brigade KS su rekli da gori šuma i da se bliži selu Delijaš. Vatrogasci su, navode, boravili već danas gore, dok je druga ekipa krenula sinoć pa će videti koliko se može intervenisati.

VELIKI POŽAR NA JUŽNOJ STRANI JAHORINE! Širi se i bliži selu, ali vatrogasci ne mogu da mu priđu jer je deo teritorije MINIRAN!

Foto: Tanjug/AP Achilleas Chiras

Na južnoj strani Jahorine je izbio požar juče poslepodne i još je aktivan. Radi se o nepristupačnom terenu, a prema informacijama, jedan deo ove teritorije gde je aktivan požar je i miniran.

Trenutno ovaj požar, upravo iz tog razloga, ne gasi niko, ali redovno ga obilaze ekipe vatrogasaca, preneo je portal "Klix.ba".

Šef Teritorijalne vatrogasno-spasilačke jedinice Istočno Sarajevo Njegoš Vukadin je rekao kako je na terenu jedna ekipa koja osmatra ovaj deo, a tokom dana su ovaj deo obilazili i pripadnici Profesionalne vatrogasne brigade Kantona Sarajevo.

- Jedan deo ove teritorije je miniran. Prema informacijama vatrogasaca iz Kantona Sarajevo, požar ne preti ničemu, kreće se prema peskovitom terenu i zato se očekuje da će sam biti ugašen - naveo je Vukadin.

Iako ovaj deo pripada FBiH, on napominje da će se zajednički sarađivati u slučaju potrebe, kao i do sada. Ekipi vatrogasaca iz Istočnog Sarajeva je nemoguće prići ovom delu upravo jer navodno još ima mina u nekim delovima.

- Ne smemo rizikovati. I sam sam obilazio požar, u pitanju je stara, osušena trava - dodaje on i napominje da je napravljen plan.

Vatrogasci iz Kantona Sarajevo su gasili jedan deo kojem je moguće prići, a drugom miniranom nisu mogli prići. Razmatra se i angažovanje deminerskih ekipa.

Iz Profesionalne vatrogasne brigade KS su rekli da gori šuma i da se bliži selu Delijaš. Vatrogasci su, navode, boravili već danas gore, dok je druga ekipa krenula večeras pa će videti koliko se može intervenisati.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading