BIZARNO HAPŠENJE NA CRNOGORSKOM PRIMORJU: Zbog Ratka i Radovana završili u zatvoru

Autor: Nenad Veljović

Svet

07.07.2024

21:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Revolt posle privođenja uličnog prodavca zbog printanih likova Radovana Karadžića i Ratka Mladića

BIZARNO HAPŠENJE NA CRNOGORSKOM PRIMORJU: Zbog Ratka i Radovana završili u zatvoru

Foto: Tanjug/AP

Desetak dana posle usvajanja rezolucije o Jasenovcu vlast u Podgorici počela je da hapsi neistomišljenike i tako šalje udvoričke poruke Zapadu. U Baru je uhapšen N. S., koji je na tezgi prodavao majice s likom Radovana Karadžića i Ratka Mladića.

Tako je roba s jedne tezge u blizini ulaza u Stari Bar postala predmet koji je završio kod tužioca Osnovnog državnog tužilaštva u Baru.

- Policijski službenici Odeljenja bezbednosti Bar postupili su u odnosu na saznanje da je u Starom Baru jedno lice istaklo više majica s likovima lica optuženih za ratne zločine, genocid i zločine protiv čovečnosti - potvrđeno je za Rinu u Upravi policije.

ŠTA ĆEMO S ULCINJOM?

Preduzimajući mere i radnje iz svoje nadležnosti, policijski službenici Odeljenja bezbednosti Bar identifikovali su navedeno lice, utvrdili da se radi o N. S. iz Bara, dok su kompletne spise predmeta formirane povodom opisanog događaja dostavili državnom tužiocu Osnovnog državnog tužilaštva u Baru, na ocenu i mišljenje, navela je policija.
Svi koji se kreću Crnogorskim primorjem dobro znaju da se majice s raznoraznim likovima i simbolima koji uvek nekom mogu da zasmetaju decenijama prodaju po tamošnjim tezgama, pa je barski slučaj zapalio fitilj reakcija.

Ispod vesti o hapšenju u Baru odmah su okačeni komentari revoltiranih ljudi:

- A može Bajdenova ili Zelenskog majica???

- Kriminal cveta, a policija goni majice i kape...

- Što ćemo s Ulcinjom, gde su na svaki metar zastave "velike Albanije", kao i na društvenim mrežama na profilima stotina ljudi, pored naziva grada ULQIN stoji albanska zastava, a ne zastava CG. Zašto niko ne reaguje?!! Strašno.

Odgovarajući onima koji su pohvalili policijsku akciju, jedan komentator je naveo:

- A vi ste kao civilizovana država, a ovamo klanovi pobili pola CG, krvna osveta još traje, menja se identitet na mig Zapada, Srbi građani drugog reda, nisu smeli na glas da kažu da su Srbi...

POČETAK REPRESIJE

Da podsetimo, rezolucija o genocidu u sistemu logora Jasenovac, Dahau i Mauthauzen usvojena je 28. juna u parlamentu Crne Gore. 

Ukratko, podigla se velika bura oko rezolucije za koju je glasao 41 od ukupno 81 crnogorskog poslanika. Rasprava o njoj uvrštena je u dnevni red Skupštine Crne Gore na predlog predsednika parlamenta Andrije Mandića.

On je naveo da predlog nije okrenut ni protiv koga, "osim protiv ljudskog zla". Mnogi u Crnoj Gori komentarišu da je hapšenje prodavca majica u Baru samo početak nove represije i ponovnog upiranja prsta u Srbiju i Srbe, kao i da je komanda stigla sa zapada odmah posle donošenja rezolucije. U slučaju "država protiv prodavca majica" na potezu je tužilac Osnovnog državnog tužilaštva u Baru.

Sonja Karadžić: Pokušavaju da ga ubiju u zatvoru

Prvi predsednik Republike Srpske Radovan Karadžić, koji se nalazi u britanskom zatvoru, trpi užasne bolove jer mu nisu dali neophodne lekove niti ima lekarsku pomoć, izjavila je nedavno njegova ćerka Sonja Karadžić Jovičević i istakla da to smatra pokušajem ubistva.

- Danima mi Radovan govori da ima bolove u stomaku i karlici koji se povećavaju. Lekove koje je trebalo da dobije nisu mu dali. Čekao je, pokušavao da dođe do lekara. Nije mi dao da se obratim medijima - rekla je Jovičevićeva za Srnu.

Karadžić u engleskom zatvoru Vajt služi kaznu doživotne robije na osnovu presude Haškog tribunala.

Mladiću život visi o koncu u bolnici

General Ratko Mladić već tri meseca se nalazi u zatvorskoj bolnici u Holandiji. Njegovo zdravstveno stanje je i dalje ozbiljno i on ne može bez nege stručnih osoba. I pored svih ovih činjenica, predsednica Mehanizma za krivične sudove Grasijela Gati Santana ne dozvoljava da se Mladić iz humanitarnih razloga pusti u Srbiju na bolničko lečenje, uz sve mere obezbeđenja.

Generalu se zdravstveno stanje pogoršalo krajem marta i on je početkom aprila, kad su mu u jednom momentu i bubrezi otkazali, prebačen u civilnu bolnicu. Nakon stabilizacije stanja prosleđen je u zatvorsku bolnicu.

Bivši komandant Vojske Republike Srpske služi u haškom zatvoru kaznu doživotnog zatvora.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (1)

Loading
GAGA

07.07.2024 21:25

Albanci vam ne smetaju samo su Srbi problem sve vam živo po spisku.