"UBIO NAM JE DETE, LJUDI, A POKUŠAVAJU DA GA IZVUKU": Roditelji Mihaele kojoj je presudio policajac van sebe od očaja

Autor:

Svet

04.07.2024

21:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na teret mu se stavlja krivično delo ubistva

"UBIO NAM JE DETE, LJUDI, A POKUŠAVAJU DA GA IZVUKU": Roditelji Mihaele kojoj je presudio policajac van sebe od očaja

Foto: Printscreen HRT/Facebook

Počelo je suđenje bivšem policajcu Marku Smažilu, nakon devet mjeseci, za ubistvo studentkinje Mihaele Berak u Osijeku. Izjasnio se krivim, ali ne za ubistvo s namerom.

Devet meseci od ubistva koje je potreslo Slavoniju krenulo je suđenje. Porodicu očekuje samo jedno, javlja Dnevnik.hr.

- Očekivanja su da optuženi bude proglašen krivim i osuđen u skladu sa zakonom - rekao je advokat porodice Berak.

Advokat optuženog poručuje da se oseća krivim, uz veliko ali.

- On se i ranije izjasnio krivim, ali ne za ovo delo koje mu se stavlja na teret, nego za smrt iz nehata, da nije bilo namere i ceo postupak se vodi isključivo zbog toga - rekao je advokat optuženog, Dražen Srb.

Na teret mu se stavlja krivično delo ubistva. Prema optužnici tereti se da je u svom stanu u Osijeku, službenim pištoljem usmrtio studentkinju s kojom je bio u vezi. Prvo je tvrdio da je reč o samoubistvu, onda da je pištolj opalio slučajno, dok ga je čistio, sumnja se kako ubistvo nije odmah ni prijavljeno. U međuvremenu su izašle i poruke. Zbog niza kontradiktornosti u iskazu i slučaju, Osječani su izlazili na ulice.

Roditeljima ubijene devojke potpuno je neprihvatljiva odbrana ubice te su emotivno dočekali početak suđenja. Sada su za medije rekli zašto misle da slučaj ubistva njihove ćerke ne može biti iz nehata. 

- Ona je meni jako puno značila. Imali smo jedan poseban odnos - rekao je Mihaelin otac Ivica o svojoj ćerki.

- Naša Mihaela je tema naših razgovora, a ako o njoj ne govorimo onda je ona stalno u našim mislima, ta mladost, ta radost, to veselje - rekla je majka Jadranka kroz suze.

I dalje teško prihvataju tragediju koja ih je zadesila.

- Svaki dan pitamo isto pitanje, zašto? Ja to ni njemu ne bi mogla poželeti - kaže Jadranka. 

Od početka upozoravaju na nelogičnosti u istrazi.

- Oni su na sve moguće načine pokušali da ga spasu. Ni ja više ne znam čega do ubistva, nehata do sigurnosnog metka, na kraju je neki načelnik izgovorio da se on igrao s pištoljem, povukao, repetirao pištolj to znači ubistvo, to ne znači ubistvo iz nehata.

Bio bih zadovoljan da dobije maksimalnu kaznu po ovome članu i da nema olakšavajućih okolnosti jer ne bi smeo imati olakšavajućih okolnosti jer je on policajac i lagao, premeštao dokaze i prao dokaze i prao veš - govori Ivica. 

Odbrana za ubistvo iz nehata za njih je neprihvatljiva.

- Koliko puta pomislim da je stao, da je razmislio da se spasi život, da ne napravi to što je napravio, ubio nam je dete, ljudi moji, kako to više ne shvataju svi ostali, što više izmišljaju svi i razloge i ne znam ni ja. Igrao je, prčkao je po pištolju, radio je ovo-ono, ubio je i imao je nameru ubiti i ubio je što se više ima tu secirati tu priču. Rekli su da su oni prčkali po pištolju, naglasio bi oni - rekla je majka Jadranka. 

- Mi smo već znali šta je bilo, a oni i dalje pričaju jednu te istu priču i ako je to slučajno bilo, valjda ideš pomoći unesrećenoj, a ne raditi to što je on radio - sakrivati dokaze, što nije zvao oca ili tog načelnika, što joj nije pružio pomoć - dodao je Ivica Berak. 

- Što nije zvao hitnu? To boli ako je iz nehata. Kad nešto iz nehata napravite vi se borite svim silama da mu pomognete, da ga spasite, zovete pomoć, zovete roditelje, objašnjavate, izvinjavate se, želite svim silama nešto dokazati.

Ti kalkulišeš, ti lažeš, koliko je u medijima izašlo priča, mi smo kao roditelji bili šokirani svim tim što smo čuli. Je li može čovek tako postupiti, pa ja to ne verujem, ne mogu da razumem. Čovek pogazi mačku pa ode pogledati je li živa, ali ovo je... ne znam šta bih vam rekla - zaključila je Jadranka. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading