DRAMA NA PROKLETIJAMA: Planinar povređen, ekipa GSS hitno upućena na teren

Autor:

Svet

30.06.2024

15:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U akciji spasavanja učestvovali su i pripadnici SZ Gusinje

DRAMA NA PROKLETIJAMA: Planinar povređen, ekipa GSS hitno upućena na teren

Foto: Shutterstock

Državljanin Crne Gore (54) spasen je tokom planiniranja na Prokletijama jer je zadobio povredu noge. Odmah po dojavi ekipa Gorske službe spašavanja je upućena na teren.

- Pripadnici Gorske službe spašavanja Crne Gore uspešno su završili spasilačku akciju na Prokletijama ispod vrha Maja rosit. Nakon što je lociran i pronađen, povređeni planinar je evakuisan na sigurno -  potvrđeno je za RINU u GSS Crne Gore.

U akciji spasavanja učestvovali su i pripadnici SZ Gusinje.

Podsetimo, nedavno se na Prokletijama u reonu Vusanje na severu Crne Gore odigrala se prava drama, kada je troje državljana Holandije uputilo pomoć Operativno-komunikacionom centru.

Spasilačka akcija na Prokletijama trajala je oko tri sata. 

- Troje državljana Holandije, uputilo je poziv za pomoć sa pomenutog lokaliteta putem OKC-

A 112 Direktorata za zaštitu i spašavanje MUP-A. Jedan od državljana Holandije prilikom planinarenja osetio je slobost, kažu za RINU u GSS Crne Gore.

Oni dodaju da je po dolasku ekipa na lice mesta konstatovano da se radi o iscrpljenosti i dehidraciji koja je nastala najverovatnije usled visokih temperatura.

- Nakon ukazane pomoći i transporta državljanin Holandije je predat ekipi Hitne pomoći Gusinja. U akciji su učestvovali SZ Gusinje, ističu u GSS CG.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading