"RAZBIO BIH GA KAO ZVEČKU, ZA DVA MINUTA" Dodik komentarisao novi paket američkih sankcija, pa zapretio ambasadoru SAD

Autor:

Svet

20.06.2024

12:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na pitanje prete li Bosni i Hercegovini novi ratni sukobi, Dodik je rekao kako to treba sprečiti.

"RAZBIO BIH GA KAO ZVEČKU, ZA DVA MINUTA" Dodik komentarisao novi paket američkih sankcija, pa zapretio ambasadoru SAD

Foto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ

Predsednik Republike Srpske, Milorad Dodik, ocenio je lažima navode iz objašnjenja novih američkih sankcija uvedenih kompanijama u vlasništvu njegove porodice i pritom najavio da bi se fizički obračunao sa ambasadorom SAD u BiH, Majklom Marfijem.

- Puno laži, puno pretpostavki. Ne može laž biti politika - rekao je Dodik u intervjuu za štampano izdanje sarajevskog Dnevnog avaza.

Američka administracija proširila je popis sankcionisanih osoba i kompanija čiji je vlasnik Dodikov sin Igor, te nizu preduzeća sa sedištem u Banjaluci i Laktašima, kao i UNA TV.

Iz Biroa za kontrolu imovine stranaca (OFAC) Ministarstva finansija SAD, naveli su kako te kompanije čine mrežu glavnih izvora prihoda srpskog čelnika, Milorada Dodika, i njegove porodice, koji su od ranije pod sankcijama zbog podrivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma, a optužili su ih i za koruptivna dela.

Dodik pak tvrdi kako su sve optužbe neosnovane i smešne, te da lokalno Tužilaštvo u BiH nema nikakvih dokaza o navodom kriminalu.

Za njegov progon najodgovornijim je ocenio aktuelnog američkog ambasadora u BiH, kojeg je nazvao raznim pogrdnim imenima. Dodao je kako bi se i fizički obračunao s njim, navodeći kako je trenirao boks.

- Razbio bih ga kao zvečku. Za dva minuta - istakao je prvi čovek RS.

Na opasku novinara kako Marfi ipak nije ista bokserska kategorija, Dodik je odgovorio da je "dovoljno velika budala".

Na pitanje prete li Bosni i Hercegovini novi ratni sukobi, Dodik je rekao kako to treba sprečiti.

- Sada treba izbeći bilo kakav sukob. Pre mesec dana nema ko nije u Sarajevu pričao da će biti rata. Ja nisam čovek rata - rekao je .

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading