PAO SNEG U JUNU! VREME I DALJE SVIMA ZADAJE VELIKU BRIGU: Čini se da zima nije rekla zbogom (FOTO)

Autor:

Svet

13.06.2024

17:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hladni front u ovom mestu doneo niže temperature.

PAO SNEG U JUNU! VREME I DALJE SVIMA ZADAJE VELIKU BRIGU: Čini se da zima nije rekla zbogom (FOTO)

Foto: Foto by Nacionalni park Sjeverni Velebit

Sloveniju je danas prešao hladni front koji je doneo niže temperature, ali i kako su ranije prognozirali meteorolozi, junski sneg u viša područja.

O ovom događaju oglasili su se iz Agencije za životnu sredinu Slovenije.

 

 

- Zima u brdima još nije rekla zbogom. Na našoj najvišoj meteorološkoj stanici na Kredarici pada sneg. Od novog mokrog sega napravili smo Sneška Belića, koji će u narednih nekoliko dana krasiti i našu meteorološku kameru - napisali su meteorolozi slovenačke Agencije za životnu sredinu RS (Arso) na društvenoj mreži Iks, prenosi ATV.

Podsetimo, i u Srbiji danas vreme ne liči na letnje. Republički hidrometeorološki zavod izdao je danas upozorenje da se u narednim satima očekuju obilni pljuskovi sa grmljavinom, uz pojavu grada i olujnog vetra na području Šumadijskog okruga, posebno za okolinu Topole.

Kako se navodi na sajtu RHMZ, ova oblačnost će imati tendenciju premeštanja ka Pomoravskom i Braničevskom okrugu, preciznije, ka teritoriji Velike Plane i Svilajnca.

I na širem području Beograda očekuje se kiša ili lokalni plјuskovi s grmlјavinom. Pljuskovi su već zahvatili Novi Sad i Beograd.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading