ZEMLJOTRES POGODIO MOSTAR: Evo gde se još treslo u okruženju

Autor:

Svet

10.06.2024

10:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zemljotresi su česti u okruženju u ovo vreme pred početak leta, a onda se epicentri obično sele u region južne Grčke i Turske

ZEMLJOTRES POGODIO MOSTAR: Evo gde se još treslo u okruženju

Foto: Shutterstock

Zemljotres jačine 3,4 stepena po Rihterovoj skali pogodio je BIH jutros u 9.50 časova, saopštio je Evropsko-mediteranski seizmološki centar (EMSC).

Epicentar zemljotresa bio je 17 kilometara zapadno od Mostara i 5 kilometara južno od Širokog Brijega, na dubini od 7 kilometara.

Nema izveštaja o materijalnoj šteti.

Aparati Seizmološkog zavoda Srbije registrovali su noćas zemljotres od 2,4 stepena po Rihteru koji je zabeležen u Prizrenu.

Potres je registrovan rano jutros posle ponoći.

Serija slabijih zemljotresa zabeležena je tokom noći i u Italiji, u okolini Napulja.

Magnituda potresa sa epicentrom u Kampi Flegrei je bila između 2,3 i 3,7 stepeni Rihterove skale, prenosi Ansa.

Kako se navodi na sajtu italijanskog Nacionalnog instituta za geofiziku i vulkanologiju, zabeleženo je pet potresa koji su se dogodili između 3.52 i 4.17 sati po lokalnom vremenu.

Zemljotresi su česti u okruženju u ovo vreme pred početak leta, a onda se epicentri obično sele u region južne Grčke i Turske.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading