DETETU SKINULI VEŠ NA IGRALIŠTU I ISMEJAVALI GA, ZAPOSLENIH NIJE BILO NIGDE: Ispovest potresene majke prvaka iz Sarajeva

Autor:

Svet

31.05.2024

17:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novi slučaj vršnjačkog nasilja u Sarajevu.

DETETU SKINULI VEŠ NA IGRALIŠTU I ISMEJAVALI GA, ZAPOSLENIH NIJE BILO NIGDE: Ispovest potresene majke prvaka iz Sarajeva

Foto: shutterstock

Vršnjačko nasilje

Javnost u Bosni i Hercegovini potresao je novi slučaj vršnjačkog nasilja. Jedna zabrinuta majka, inicijali Dž. S., javila se kako bi ispričala stravičan napad koji se desio njenom detetu tokom produženog boravka u jednoj osnovnoj školi na Dobrinji.

- Učenik A. V., koji ide u prvi razred, naterao je mog sina D. S., takođe iz prvog razreda, da se skine go na igralištu pred drugom decom ukoliko želi da nastavi da se druži sa njim - rekla je potresena Dž. S. za Avaz i nastavila:

- Skinuo mu je gaćice i ismejavao ga pred drugom decom. Zaposlene iz produženog boravka nisu bile prisutne tokom ovog incidenta, sve dok im druga deca nisu prijavila šta se dešava na školskom dvorištu.

Ona navodi da su zaposlene učiteljice prekršile Ugovor o radu:

- One bi trebalo da snose sankcije u što kraćem roku, kao i da im se zabrani bilo kakvo angažovanje u prosvetnom sektoru.

Dž. S. kaže da je o svemu obavestila upravu škole i nadležne institucije, te se nada da će protiv odgovornih u školi biti poduzete adekvatne mere.

- Potrebno je uraditi kompletnu istragu o tome gde su boravile sve zaposlene učiteljice tokom ovog incidenta. Živimo u vremenu u kojem smo svi svedoci posledica vršnjačkog nasilja. Zbog toga je ovo vrlo ozbiljan problem. Pitanje je koliko je sličnih slučajeva o kojima se možda ćuti, bilo od strane dece, bilo od strane učiteljica. Uprava Kantonalne prosvetne inspekcije, Federalne inspekcije rada, Ministarstvo odgoja i obrazovanja Kantona Sarajevo, kao i Federalno ministarstvo obrazovanja su upoznati sa slučajem - zaključila je Dž. S.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading