"ODNOSI U BIH NIKADA NISU BILI GORI": Oglasio se Dodik, a onda je spomenuo šta je zaista najvažnije za ceo region

Autor:

Svet

30.05.2024

13:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

O budućnosti se, ističe, ne može pričati, a da se ne pomenu "globalni nemiri"

"ODNOSI U BIH NIKADA NISU BILI GORI": Oglasio se Dodik, a onda je spomenuo šta je zaista najvažnije za ceo region

Foto: Dragan Kadić

Odnosi u Bosni i Hercegovini nikada nisu bili gori, ocenio je danas predsednik Republike Srpske Milorad Dodik i istakao da Srpska nije bez potencijala da se brani.

"Po svemu bi bilo normalno da ta zemlja ne postoji, to je karikatura", naveo je Dodik istakao da je BiH pregovarački status za EU dodeljen "jer su ga dali Ukrajini pa nisu mogli da objašnjavaju što nisu i BiH".

Dodik je gostujući na srpskoj Hepi tv. ukazao da Zapad Republiku Srpsku predstavlja kao remetilački faktor, a BiH ne može da živi bez međunarodnog intervencionizma, dok Federacija ne može da živi bez međunarodnog pritiska zbog netrpeljivosti Hrvata i Bošnjaka.

O budućnosti se, ističe, ne može pričati, a da se ne pomenu "globalni nemiri".

"Mora se održati mir po svaku cenu. Srbija i Republika Srpska samo u miru mogu da razmišljaju gde će. Svet je sada multipolarni. Politika koju smo izabrali je da pokušamo da radimo i sa jednima i sa drugima, a Zapad kaže da ako nismo s njima, da smo protiv njih. Hoće da uvedemo sankcije Rusiji i da dođe do istorijskog razilaženja s Rusijom", naveo je Dodik.

Prema rečima Dodika, BiH je "vežbalište" za Amerikance, te da su SAD potpuno podelile društvo.

"Bošnjaci misle da je to dobro, ali ne možete da živite s nekim ako stalno ponavljate da su oni genocidni. Očigledno je da je ovim glasanjem prekršeno pravilo UN, jer je reč o pitanju kojim treba da se bavi Savet bezbednosti, a ne Generalna skupština", naveo je Dodik.

Govoreći o rezoluciji o Srebrenici, Dodik je ponovio da ona neće doneti ništa, već će samo promeniti odnose Republike Srpske prema BiH.

"Mi ćemo biti u organima BiH ali ćemo samo donositi odluke u našem interesu. A pošto tamo nema odluka u našem interesu, teško da ćemo donositi odluke", rekao je Dodik i podsetio da će Srpska uputiti sporazum o mirnom razdruživanju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading