PANIKA U BUDVI! Na obali se pojavio JEZIV GMIZAVAC: MISTERIOZNO STVORENJE otvorilo raspravu na internetu - NE DODIRUJTE GA, OTROVAN JE! (FOTO)

Autor:

Svet

05.05.2024

12:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Slovenska Budva. Ako ima biologa, ko zna šta je ovo. Više komada na obali", navodi se u opisu posta.

PANIKA U BUDVI! Na obali se pojavio JEZIV GMIZAVAC: MISTERIOZNO STVORENJE otvorilo raspravu na internetu - NE DODIRUJTE GA, OTROVAN JE! (FOTO)

Foto: RINA

Na Instagram stranici Podgorički vremeplov, objavljena je slika misterioznog stvorenja nastala na jednoj plaži u Budvi. Usled izgleda gmizavca mnogi su se uplašili.

"Slovenska Budva. Ako ima biologa, ko zna šta je ovo. Više komada na obali", navodi se u opisu posta.

 

 

Vatreni crv

Prema jednom od komentara, navodno se najverovatnije radi o vatrenom crvu, te prilikom susreta sa njim, kupači moraju biti jako oprezni.

"Veoma otrovna vrsta morske gusenice – Vatreni crv. Ako ga dotaknete, potrebno je zonu odmah izložiti veoma visokoj temperaturi jer se otrov sa bodljica brzo širi i može izazvati bol poput opekotine, temperaturu, glavobolju koje mogu trajati i do dva dana. Nikako nemojte pokušavati da bodljice maknete rukama ili pincetama jer su bukvalno kao guba – ostaju svugde i lepe se za sve površine. Najbolje ih je eliminisati upaljačem", napisao je jedan od pratilaca.

Ne dodirujte ih

Njegove reči potvrdilo je još nekoliko njih.

"Samo ne diraj ga. Ako te ubode, na jade si od bolova i iglica koje ne možeš izvući. To je morska gusenica.“, "Vatreni/pakleni crv, česti su na Mediteranu. Nemojte ih dodirivati golim rukama, otrovni su.“, "Ako ga pomaziš, znaćeš zašto ga zovu Vatreni crv.“ smenjivali su se komentari.

"Iz Pančeva je poreklom"

A bilo je i onih koji su se našalili na račun neobičnog insekta.

"Silazna vlažno ljigava puzavica. Poznata po svom neuobičajenom psovanju, kad vas vidi zna da opsuje čitavu familiju sve po redu. Bezopasna je, jedino to što psuje pa onda zna da dođe do gaženja iste. Nemojte ulaziti u raspravu sa njom jer zna da joj dođe majka i onda se zagovna situacija. Iz porodice je gmizavaca od Pančeva poreklom". napisao je jedan od korisnika.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading