Osumnjičeni za ubistvo male Vanje biće izručen Severnoj Makedoniji! Turska odobrila ekstradiciju!

Autor:

Svet

30.04.2024

17:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tela 14-godišnje Vanje Gjorčevske i 74-godišnjeg Panča Žežovskog pronađena su 3. decembra, nakon što je nestanak prijavljen 27. odnosno 24. novembra.

Osumnjičeni za ubistvo male Vanje biće izručen Severnoj Makedoniji! Turska odobrila ekstradiciju!

Foto: Makedonska policija, Profimedia

Ministarstvo pravde Severne Makedonije saopštilo je da je Turska odobrila ekstradiciju Ljupča Palevskog, prvoosumnjičenog za prošlogodišnje dvostruko ubistvo male Vanje Gjorčevske i 74-godišnjeg Panča Žežovskog.

Palevski je uhapšen 5. decembra u gradu Balikesir u Turskoj po međunarodnoj poternici, a 11. decembra mu je određen ekstradicioni pritvor.

Javno tužilaštvo Severne Makedonije je saopštilo da je za "lice osumnjičeno za dva krivična dela otmice, kao i dva ubistva na svirep način" po predlogu Osnovnog javnog tužilaštva Skoplje "već određena mera pritvora… odmah po njegovoj ekstradiciji". Turske sudske vlasti su Palevskog 29. decembra stavile u privremeni zatvor u Zatvorenoj kaznenoj popravnoj ustanovi "Balikesir" radi ekstradicije Severnoj Makedoniji, "u skladu sa članom 16. Evropske konvencije o ekstradiciji zločinaca".


Pored Palevskog, za saučesništvo u dvostrukom ubistvu i otmici na svirep način osumnjičeni su Velibor Manev, Vlatko Kešišov i Bore Videvski, koji se nalaze u pritvoru u Skoplju. Takođe, Vanjin otac, Aleksandar Đorčevski, osumnjičen je da je pomagao u otmici svoje kćerke i on se nalazi iza rešetaka. Ova situacija je izazvala šok i zgražavanje u javnosti, s obzirom na teške optužbe i užasavajuće okolnosti koje su dovele do smrti dvoje nedužnih ljudi.

Tela 14-godišnje Vanje Gjorčevske i 74-godišnjeg Panča Žežovskog pronađena su 3. decembra, nakon što je nestanak prijavljen 27. odnosno 24. novembra. 

Očekuje se da će suđenje Palevskom i ostalim osumnjičenima privući veliku medijsku pažnju, s obzirom na težinu optužbi i užasavajuće okolnosti koje okružuju ovaj slučaj. Nadležni organi i javnost prate ovaj slučaj sa velikim interesovanjem, s nadom da će pravda biti zadovoljena u procesu koji sledi.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading