POZNATO KAD ĆE BITI SAHRANJEN BRANO MIĆUNOVIĆ: Počivaće u rodnom gradu!

Autor:

Svet

20.04.2024

14:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Brano Mićunović je preminuo sinoć.

POZNATO KAD ĆE BITI SAHRANJEN BRANO MIĆUNOVIĆ: Počivaće u rodnom gradu!

Foto: Privatna arhiva

Sahrana Branislava Brana Mićunovića, crnogorskog biznismena, koji je preminuo juče, biće obavljena sutra, 21. aprila u Nikšiću.

Porodica Branislava Brana Mićunovića u čitulju navodi da će saučešće primati u kapeli Štedim - Moštanica, danas od 10 do 16 časova, ako i sutra od 10 do 15 časova, kad će Branislav Brana Mićunović i biti sahranjen.

Brano Mićunović je decenijama bio u fokusu javnosti u zemlji i regionu, dok je njegovo ime povezivano sa brojnim aferama — za neke je bio "ponos Crne Gore", dok je za druge kriminalac i "gospodar Crne Gore", bez čijeg se odobrenja nije mogao završiti nijedan ozbiljniji posao u sivoj zoni.

Rođen je 1953. godine u Nikšiću, a u mladosti je trenirao boks i bio pripadnik elitne 63. padobranske brigade nekadašnje JNA.

Branislav Brana Mićunović preminuo je sinoć u Budvi. Već duže vreme imao je zdravstvene probleme, a nedavno je bio podvrgnut i operaciji. Njegovo zdravstveno stanje je bilo veoma teško, što je dovelo do tragičnog ishoda, i ni lekari koji su specijalno došli iz Beograda nisu uspeli uz sve napore da ga spasu.

Mićunović je bio optužen za ubistvo Nikšićanina Radovana Kovačevića 2000. godine, ali je oslobođen optužbe 2007. zbog nedostatka identifikacije. Takođe, bio je optužen za šverc cigareta tokom devedesetih godina u Italiji, ali je postupak obustavljen zbog zastarelosti.

U Crnoj Gori i zemljama regiona je najčešće pominjan kao vodeća ličnost organizovanog kriminala još iz perioda bivše Jugoslavije, kako ga je označio i američki Stejt Department u novembru 2023. kada ga je stavio na listu sankcionisanih kompanija i pojedinaca sa Zapadnog Balkana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (1)

Loading
Mumi

20.04.2024 22:52

Koga briga. Sto nas davite. Sto je bitan za narod Srbije? Mislim,pošten narod.