HRVATSKI PREDSEDNIK PUKAO NA IZBORIMA: Džabe se šlihtao USTAŠAMA!

Autor: Ljubinka Mijušković

Svet

18.04.2024

20:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Milanović dva dana pre glasanja pravdao ubistvo 12-godišnje Aleksandre Zec i njene porodice u Zagrebu ne bi li dobio glas više

HRVATSKI PREDSEDNIK PUKAO NA IZBORIMA: Džabe se šlihtao USTAŠAMA!

Foto: Tanjug/Darko Vojinovic, Tanjug/Hina Daniel Kasap, Profimedia

Više i nije vest da u Hrvatskoj pravdaju ili veličaju zločine počinjene nad Srbima, ali je Zoran Milanović, lider SDP i aktuelni predsednik te zemlje, u želji da se dodvori ustašama i obezbedi pobedu na izborima, otišao korak dalje, pa je ubistvo srpske devojčice Aleksandre Zec (12) opravdao rečima da je njen otac pružao otpor pljačkašima!

Međutim, ni ova izrečena sramota nije mu obezbedila prvo mesto, pobednik je HDZ Andreja Plenkovića. Uz gubitničku poziciju ostaje i gorak ukus da je jednom jedan političar probao da umanji strahote stradanja jedne devojčice samo zato što je bila Srpkinja u Zagrebu u nedoba devedesetih godina.

Milanović je, naime, gostujući u potkastu na Indeksu, govorio o tome da je neko "agresivno agitovao" da Aleksandra Zec dobije trg, i to baš u vreme kada je on bio u Dubrovniku, gde je saznao da je, navodno, 17 dece ubijeno tokom opsade tog grada krajem 1991. 

- Ta deca su ista kao Aleksandra Zec, žrtve jednog groznog zločina, na koji se nije reagovalo na pravi način, i smatrao sam da nije dobro da se na takav način radi apoteoza žrtve i preuzimanja kolektivne odgovornosti. To je jedan grozan slučaj, gde je država Hrvatska trebalo platiti i platila je, na kraju krajeva, i izvinjenje, svima nam je žao zbog toga, ali okolnosti jedne divljačke pohlepe u kojima je na kraju nastradala devojčica zbog toga što je otac pružao otpor - kazao je Milanović.

Dakle, svirepo ubistvo porodice Zec, uključujući i jedno dete, za Milanovića je, po svemu sudeći, završena priča jer ostatku porodice je isplaćena odšteta i dobili su izvinjenje, a i sam otac porodice je pružao otpor, pa je onda valjda logično da ih pobiju!

Deđanski: Šampioni u mržnji

Politički analitičar Stevica Deđanski kaže da su hrvatski političari po pitanju međusobne mržnje šampioni, ali kad je u pitanju mržnja prema Srbima, tu nema nikakve razlike.

- Milanović se dodvoravao ustašama, a s druge strane je pravio otklon od njih da bi dobio što više glasova. Na kraju, kad se pogleda, svi oni su isti, ključno je da ne vole Srbe. Ovo što je Milanović rekao za Aleksandru Zec je vrhunac licemerstva, ali će za tri dana da se pojavi i gora izjava iz Hrvatske. To su Hrvati - navodi Deđanski.

Starleta razbila ministarku kulture

Starleta Iva Karabatić osvojila je na minulim izborima više glasova od ministarke kulture Nine Obuljen Koržinek i Marka Milića, desne ruke lidera HDZ Andreja Plenkovića.
Karabatićeva, koja je deo stranke Ivana Prenara, osvojila je 508 glasova u 10. izbornoj jedinici, dok je ministarka osvojila 448. Milić je pak osvojio tek 391 glas.

- Prošle godine u ovo vreme bila sam u kući, u alkolisanom stanju. Ovo je veliki uspeh za mene i moj mali tim velikih ljudi - rekla je Karabatićeva.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading