JAKO NEVREME I OLUJA RENATA POGODILA RUMUNIJU: Obilne padavine, poplave i sneg - evo šta se dešava u nekoliko gradova širom zemlje!

Autor:

Svet

17.04.2024

15:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zaposleni u Službi za vanredne situacije imali su intervencije u nekoliko gradova širom Rumunije, posebno na zapadu zemlje gde je vetar rušio drveće i bilborde.

JAKO NEVREME I OLUJA RENATA POGODILA RUMUNIJU: Obilne padavine, poplave i sneg - evo šta se dešava u nekoliko gradova širom zemlje!

Foto: facebook

U Rumuniji je došlo do vanrednih situacija usled oluje Renata koja je donela obilne padavine, poplave i sneg. Služba za vanredne situacije imala je intervencije u nekoliko gradova širom zemlje, a izdata su upozorenja za poplave i vremenske nepogode.

Upozorenja za poplave i vremenske nepogode

Zbog jakih oluja i pljuskova, izdata su upozorenja za poplave za reke u šest okruga. Polovina zemlje je pod vremenskim upozorenjima zbog oluja i pljuskova, dok su na planinama padavine prešle u susnežicu i sneg.

 

 

U turističkoj oblasti Balea Lak na planinama Fagaraš, visokom preko 2.000 metara, temperatura je pala na samo dva stepena Celzijusa, a sloj snega dostigao je čak 52 centimetra.

Zatvaranje puta Transfagarašan i intervenicije Službe za vanredne situacije

Zbog vremenskih uslova, put Transfagarašan je zatvoren za saobraćaj na deonici između Balea Kaskade i Balea Laka. Zaposleni u Službi za vanredne situacije imali su intervencije u nekoliko gradova širom Rumunije, posebno na zapadu zemlje gde je vetar rušio drveće i bilborde.

 

 

Pad temperature i zimske prilike

Temperature su drastično pale širom zemlje, sa vrednostima 15-20 stepeni niže u odnosu na prethodni period. Na planinama je stigla prava zima, sa obilnim snežnim padavinama u zapadnim i južnim Karpatima, kao i u planinama Apuseni gde je sneg već formirao debeo pokrivač.

 

 


Za sada nema podataka o žrtvama, ali situacija zahteva oprez i praćenje uputstava nadležnih službi. Oluja Renata je donela iznenadne promene u vremenskim uslovima i zahteva pažljivo praćenje kako bi se adekvatno reagovalo na moguće posledice.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading