OGLASIO SE DODIK: Poslao prejaku poruku Kristijanu Šmitu zbog koje će on POCRVENETI od stida

Autor:

Svet

17.04.2024

14:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dodik je ukazao da, zahvaljujući lažnom političkom procesu koji se vodi protiv njega, celi svet može da čuje i vidi da je u jednoj zemlji, koja bi trebalo da bude suverena, jedan čovek, koji se pritom lažno predstavlja kao visoki predstavnik jer za to ima podršku Amerike, Britanije i Nemačke, nametnuo zakon kojim može da kažnjava legalno izabrane predstavnike institucija zato što ispunjavaju svoje obaveze u skladu s Ustavom i svojim nadležnostima

OGLASIO SE DODIK: Poslao prejaku poruku Kristijanu Šmitu zbog koje će on POCRVENETI od stida

Foto: pink printskrin

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je danas da je Kristijan Šmit bezbednosna pretnja i da zato mora da ode, te istakao da je jedino mesto u BiH na koje bi on morao da bude "neustavni sud na kojem bi trebalo da odgovara za haos koji je izazvao".

Dodik je ukazao da je BiH u dubokoj krizi jer su američki poslušnici prihvatili da izvrše naredbe i sprovedu odluke osobe koja nelegalno boravi u BiH, zato što je to Amerika tražila.

Prema njegovim riječima, ta osoba treba da objasni na koji način je došla ovde i da odgovara za lažno predstavljanje.

"I da ima papir, za koji celi svijet zna da nema, jer ga ne priznaju ni Rusija ni Kina, ne bi imao pravo da radi to što radi i nameće zakone u suverenoj zemlji", napisao je Dodik na društvenoj mreži "Iks".

Naveo je da je Šmit srušio institucije, obesmislio postojanje parlamenta i uveo sve u stanje opšte nesigurnosti u BiH.

Dodik je ukazao da, zahvaljujući lažnom političkom procesu koji se vodi protiv njega, celi svet može da čuje i vidi da je u jednoj zemlji, koja bi trebalo da bude suverena, jedan čovek, koji se pritom lažno predstavlja kao visoki predstavnik jer za to ima podršku Amerike, Britanije i Nemačke, nametnuo zakon kojim može da kažnjava legalno izabrane predstavnike institucija zato što ispunjavaju svoje obaveze u skladu s Ustavom i svojim nadležnostima.

"Svako ročište u lažnom procesu koji se vodi protiv mene, ali i cele Republike Srpske, koja ne priznaje tog prevaranta Šmita, u još lažnijem sudu, gde pravo nikada nije zaživelo, a dominira američka sila, prilika je da kažemo naše stavove celom svetu. Nismo mogli dobiti bolji poklon i veći publicitet da razotkrijemo tog nemačkog hohštaplera i sve ono što se pokušava uraditi na ovom prostoru", istakao je Dodik.

On je dodao da je Šmit doveden da bi se otela imovina Republici Srpskoj, a da su ga njegovi sponzori podržali i omogućili mu da nametne zakone koji će samo učvrstiti njegovo prisustvo ovde tako što pokušavaju eliminisati sve one koji se bore da sačuvaju Republiku Srpsku.

"Šta god Šmit uradio, neće mu uspeti. Imovina je pitanje koje je davno rešeno, a on će za svoje zločine odgovarati", poručio je Dodik.

On je dodao da niko do sada nije tako kao on uspeo da zagadi celu BiH i naruši celi sistem i odnose među konstitutivnim narodima.

"Taj čovek je bezbednosna i svaka druga pretnja i za BiH i za sve ostale i mora da ode", naveo je Dodik.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Isidor Pesic

18.04.2024 10:02

E svaka ti je na mjestu Milorade, ćeraj tog gada iz RS.