NEVREME PARALISALO HRVATSKU: Pada sneg u Lici, prete ODRONI, tuneli zatvoreni - NEZAPAMĆENI KOLAPS

Autor:

Svet

17.04.2024

07:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zbog saobraćajnih nesreća zatvoreni su: tunel Sveti Ilija, Mače-Peršaves i Gračac-Karin.

NEVREME PARALISALO HRVATSKU: Pada sneg u Lici, prete ODRONI, tuneli zatvoreni - NEZAPAMĆENI KOLAPS

Foto: Facebook/Crometeo

Kao što je najavljeno, u Hrvatsku je stigla velika promena vremena. U Zagrebu su temperature u 24 sata pale za 20 stepeni Celzijusa. Ogromno nevreme je pogodilo Liku.

Zbog saobraćajnih nesreća zatvoreni su: tunel Sveti Ilija, Mače-Peršaves i Gračac-Karin.

Zbog olujnog vetra i nevremena za sav saobraćaj je zatvorena deonica autoputa A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje. Obilazak za sva vozila, osim privatnih, iz smera juga prema unutrašnjosti.

Kolovoz je mokar i klizav u unutrašnjosti zemlje, dok u Lici pada snijeg koji se zadržava na putu. Na pojedinim deonicama u Hrvatskoj se vozi usporeno i otežano. Preti opasnost od odrona na cestama na Jadranskoj magistrali.

AMSS UPOZORENJE ZA SRBIJU 

Zbog kiše i povremeno jačih pljuskova, u većini krajeva Srbije vozače jutros očekuju mokri kolovozi, saopštio je Auto Moto Savez Srbije.

Niska oblačnost pored kiše otežava vidljivost na prevojima, a promena vremena uvek donosi i učestalu opasnost od odrona.Može ih biti pored

Ibra između Kraljeva i Raške, u ovčarsko kablarskoj klisuri i na đerdapskoj magistrali.

Temperature koje su sada bliže nultom podeljku na putevima u
planinskim predelima stvaraju opasnost od proklizavanja vozila. Pogoršanje vremena uvek donosi veći broj vozila i pojačan saobraćaj.

Prema poslednjim informacijama dobijenim od JP " Putevi Srbije", na naplatnim stanicama nema zadržavanja vozila.

Prema informacijama Uprave granične Policije RS dobijenim u 5:30 časova, nema zadržavanja na (PMV) putničkim terminalima naših GP.

Kada je reč o teretnim terminalima naših graničnih prelaza, na Batrovcima na izlazu se čeka četiri sata, na Horgošu i Kelebiji po tri sata, a na GP Sremska Rača 60 minuta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading