HRVATSKA NE MOŽE DA PODNESE JOŠ ČETIRI GODINE PLENKOVIĆEVE VLASTI: Milanović još jednom prozvao rivala u MINUT DO 12

Autor:

Svet

15.04.2024

22:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izborna tišina u Hrvatskoj počinje večeras u ponoć i trajaće do srede, 17. aprila, u 19 časova, odnosno do zatvaranja oko 6.500 biračkih mesta

HRVATSKA NE MOŽE DA PODNESE JOŠ ČETIRI GODINE PLENKOVIĆEVE VLASTI: Milanović još jednom prozvao rivala u MINUT DO 12

Foto: Tanjug/Hina

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović poručio je večeras da Hrvatska ne može da podnese još četiri godine vlasti premijera Andreja Plenkovića i pozvao glasače da na izborima glasaju "za sve, osim za HDZ".

"Hrvatska nikada nije imala ovako pokvarenu vladu. U Hrvatskoj se nikada nije kralo kao u ovih osam godina Plenkovićeve i HDZ-ove vlasti. Kradu i smeju nam se u lice", naveo je Milanović u video-poruci objavljenoj na društvenim mrežama, dodavši da je Hrvatska "zemlja za koju se vredi i treba boriti", prenosi Hina.

Prema njegovim rečima, parlamentarni izbori koji su zakazani za sredu su "više od toga".

"To je referendum o hrvatskoj budućnosti. Hrvatska ne može da podnese još četiri godine Plenkovićeve vlasti. Promena je moguća i zavisi samo od nas. Zato izađite i glasajte za sve, osim za HDZ", poručio je Milanović.

Predsednik Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) Milorad Pupovac rekao je večeras da svi imaju velika očekivanja od predstojećih parlamentarnih izbora 17. aprila u Hrvatskoj, posebno zato što rezultat nije sasvim siguran.

"Obe glavne grupacije očekuju da će imati priliku da sastavljaju vladu, a to onda posebno čini delikatnim položaj predstavnika nacionalnih manjina, a među njima troje zastupnika SDSS", rekao je Pupovac za Tanjug.

Na pitanje da li je za SDSS prihvatljiva vlada sa Socijaldemokratskom partijom (SDP), Pupovac je rekao da Srbi, s obzirom na broj birača sasvim sigurno ne određuju kakav će biti konačan ishod rezultata izbora u Hrvatskoj, a da će zasigurno odlučivati o tome sa kim će deliti odgovornost za novu vladajuću većinu.

Izborna tišina u Hrvatskoj počinje večeras u ponoć i trajaće do srede, 17. aprila, u 19 časova, odnosno do zatvaranja oko 6.500 biračkih mesta.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading