SKANDAL U HRVATSKOJ: Milanović krenuo na važnu proslavu, pa odustao kada je dobio informaciju o organizatoru

Autor:

Svet

05.04.2024

13:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U UHDOR tvrde da o Bučeviću nemaju takva saznanja.

SKANDAL U HRVATSKOJ: Milanović krenuo na važnu proslavu, pa odustao kada je dobio informaciju o organizatoru

Foto: Tanjug/HINA

Hrvatski predsednik, Zoran Milanović, u poslednjem trenutku je otkazao prisustvo na obeležavanju 15. godišnjice osnivanja ogranka Udruženja hrvatskih dobrovoljaca (UHDDR) u Čepinu kod Osijeka zbog "informacija o organizatoru događanja koje mu ranije nisu bile poznate".

Hrvatski mediji nezvanično pišu da je Milanović odustao nakon što je dobio informaciju da je čelnik tog ogranka UHDDR, Dražen Bučević, osuđen za silovanje koleginice 2007. kada je bio zaposlen u osiječkoj komunalnoj firmi Unikom.

U UHDOR tvrde da o Bučeviću nemaju takva saznanja.

- Uoči dolaska na događaj u Čepinu, predsednik Republike je od nadležnih institucija dobio informacije i podatke o organizatoru događanja, koji mu ranije nisu bili poznati ni dostupni. Na osnovu dobijenih i proverenih informacija odlučio je da otkaže svoj dolazak na spomenuto događanje - saopšteno je iz Kancelarije hrvatskog predsednika.

Podsetimo, predsednik Hrvatske, Zoran Milanović, iznenada je objavio da će predvoditi listu Socijaldemokratske partije (SDP) na parlamentarnim izborima koje je zakazao za 17. april.

Ustavni sud Hrvatske odlučio je da Milanović, ne može da se kandiduje za premijera kao nosilac liste SDP-a na parlamentarnim izborima.

Milanović je kritikovao Ustavni sud, koji, kako kaže, ubija demokratiju, jer zabranjuje govor, a na opasku da je pred tim sudom položio zakletvu nakon izbora za šefa države, odgovorio je da bi to učinio pred krapinskim pračovekom i "crnom slavonskom svinjom", jer je izabran od naroda.

Ne prepoznajem vas, kakva su to pitanja. Ja bih položio zakletvu pred krapinskim pračovekom, pred crnom slavonskom svinjom, ja sam izabrani predsednik od građana... Zašto sam polagao zakletvu, pitate. Kad imate takve neprijatelje, igrate lukavo, ne perfidno - rekao je Milanović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading