"SRBI I MAĐARI TREBA DA SARAĐUJU NA NAJVIŠEM NIVOU" Dodik odlikovao Orbana Ordenom Republike Srpske na ogrlici (VIDEO)

Autor:

Svet

05.04.2024

12:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Viktor Orban je poručio da su Srbi Evropi potrebni i da bez njihovog uključivanja nema zdrave EU ni bezbednosti i stabilnosti.

"SRBI I MAĐARI TREBA DA SARAĐUJU NA NAJVIŠEM NIVOU" Dodik odlikovao Orbana Ordenom Republike Srpske na ogrlici (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP Photo/Darko Bandic

Predsednik Republike Srpske, Milorad Dodik, uručio je premijeru Mađarske, Viktoru Orbanu, Orden Republike Srpske na ogrlici, kojim ga je odlikovao povodom Dana Republike, 9. januara.

Uloga premijera Mađarske, Viktora Orbana, u razvoju prijateljstva Srpske i Mađarske je nemerljiva, rekao je predsjednik Srpske, Milorad Dodik, tokom ceremonije uručenja Ordena Republike Srpske na ogrlici mađarskom premijeru.

- Hvala ti što si prihvatio da primiš ovo odlikovanje. Mi to dajemo pravim i iskrenim prijateljima. Naš izbor je bio da ove godine najviše odlikovanje Republike Srpske damo vama - rekao je Dodik.

Istakao je da su Srpska i Mađarska razvili dobro prijateljstvo u svim sferama života.

- I želimo da ga nastavimo i produbimo - rekao je Dodik.

Foto: Tanjug/SRNA/BORISLAV ZDRINJA

Viktor Orban

Poručio je da će Srpska i Mađarska zajedno ostavriti još bolje rezultate.

- Odlikovanje dajemo čistog srca, da ojača prijateljstva naših naroda, da budemo puni razumevanja. Srbi i Mađari treba da se razumeju i sarađuju na najvišem nivou. I to nije upereno portiv nekog trećeg, već za naše interese - naveo je Dodik.

Viktor Orban je poručio da su Srbi Evropi potrebni i da bez njihovog uključivanja nema zdrave EU ni bezbednosti i stabilnosti.

Orban je, nakon što mu je uručen Orden Republike Srpske na ogrlici, naveo da situacija u EU nije najbolja, ali da je to okvir u kojem srpski i mađarski narod mogu najbolje da napreduju.

On smatra da proširenje EU treba da ide u pravcu juga, pa onda ka istoku, prenela je Srna.

Orban je poručio da je Republika Srpska deo Evrope koji u budućnosti mogu da imaju najbrži rast i da Evropa može da pomogne u tome.

- Ima političkih kriza, ekonomskih poteškoća, ali potencijal koji postoji u vašoj zemlji je iz aspekta Mađarske veoma značajan - rekao je Orban na konferenciji za novinare nakon sastanka sa predsednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading