OSUĐEN KATOLIČKI SKAUT ZBOG PEDOFILIJE: Tražio žrtve na društvenim mrežama i vrebao maloletnice!

Autor:

Svet

28.02.2024

10:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mate Mrša osuđen na dodatnih pet i pol godina zatvora zbog pedofilije.

OSUĐEN KATOLIČKI SKAUT ZBOG PEDOFILIJE: Tražio žrtve na društvenim mrežama i vrebao maloletnice!

Foto: Shutterstock, Profimedia

Mate Mrša, bivši voditelj riječkih katoličkih skauta, nepravomoćno je osuđen na dodatnih pet i po godina zatvorske kazne zbog kaznenog dela seksualnog zlostavljanja i iskorišćavanja deteta. Osim zatvorske kazne, dobio je i sigurnosnu meru zabrane pristupa internetu zbog vrebanja maloletnice s područja Varaždinske županije putem lažnih profila na društvenim mrežama.

Iskorišćavanje društvenih mreža za vrebanje maloletnice

Prema informacijama sa portala Index, Mrša je pristupio maloletnici s nekoliko lažnih profila na društvenim mrežama, svestan da je reč o maloletnoj osobi. Ova činjenica otkriva zabrinjavajuću tendenciju iskorišćavanja digitalnih platformi za približavanje i zlostavljanje maloletnih osoba.

Pretraga žrtava u različitim skupinama

Zanimljivo je primetiti da žrtva nije bila povezana sa riječkim katoličkim skautima, što ukazuje na to da je Mrša tražio žrtve i u drugim skupinama delom Hrvatske. Ova činjenica naglašava opasnost od predatorskog ponašanja koje može biti prisutno u različitim društvenim i organizacionim kontekstima.

Ponovljeno kršenje zakona i utvrđivanje obima zlodela

Nije prvi put da je Mate Mrša suočen sa zakonskim posledicama zbog pedofilije, budući da je već jednom dobio osam godina zatvora zbog istog krivičnog dela. Navodi se da je na riječkom području počinio više od 30-ak kaznenih dela, što ukazuje na sistematično i opsežno kršenje zakona i zlostavljanje maloletnih osoba.

(Index)

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading