ĆERKA MONSTRUM MALTRETIRALA MAJKU, NAPLAĆIVALA JOJ PRANJE VEŠA I KORIŠĆENJE STRUJE! Nesrećna starica nuždu vršila u kante - imala modrice i ogrebotine po telu!

Autor:

Svet

14.01.2024

19:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Verica (54) osuđena zbog maltretiranja majke (80).

ĆERKA MONSTRUM MALTRETIRALA MAJKU, NAPLAĆIVALA JOJ PRANJE VEŠA I KORIŠĆENJE STRUJE! Nesrećna starica nuždu vršila u kante - imala modrice i ogrebotine po telu!

Foto: Shutterstock

Pedesetčetvorogodišnja Verica iz okoline Križevca iz Hrvatske osuđena je jer se nije brinula o svojoj osamdesetogodišnjoj majci, kojoj je naplaćivala pranje veša i korišćenje struje od aprila do jula meseca prošle godine, prenosi Index.hr.

- Njena majka je stara, slabo pokretna, bolesna i nesposobna da se brine o sebi te prima penziju od svega oko 132.72 evra. Uprkos tome, ostavila ju je da živi u kući u kojoj nisu postojali uslovi potrebni za život, stanovanje i zadovoljavanje osnovnih životnih potreba. Na podu kuće je beton i nema sanitarnog čvora tako da je majka nuždu obavljala u kante koje zbog starosti i bolesti nije mogla sama iznositi napolje, te je u kući sve zapušteno i prljavo - rekla je sudija i dodala:

- Kad je majci trebala čista odeća, ćerka joj je naplaćivala pranje veša 1,33 evra po pranju, dok joj je korišćenje struje naplaćivala 9,29 evra mesečno. Usled toga je majka rešenjem Centra za socijalnu pomoć Križevci od jula smeštena u udomiteljsku porodicu gde je primljena prljava, zapuštena i s modricama i ogrebotinama na telu. Dakle, kršenjem zakonskih porodičnih obaveza ostavila je u teškom položaju majku koja se ne može o sebi brinuti, čime je počinila krivično delo protiv braka, porodice i dece – ostavljanjem bliske osobe u teškom položaju - istakla je sudija.

Verica je osuđena na osam meseci uslovne kazne zatvora i mora da plati 66 evra troškova krivičnog postupka.

Radi se o udatoj ženi i majci, čije je imovinsko stanje dobro. Takođe, Verica nije kažnjavana niti osuđivana. Ova presuda je pravosnažna i 54-godišnjakinja se na nju ne može žaliti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading