UBICE HTELE DA BEŽE U SRBIJU? Izrešetali narko bosa u Sarajevu, popili piće, pa krenuli preko granice!

Autor:

Svet

03.11.2023

11:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Detalji hapšenja ubica Harisa Osterdala u Sarajevu.

UBICE HTELE DA BEŽE U SRBIJU? Izrešetali narko bosa u Sarajevu, popili piće, pa krenuli preko granice!

Foto: Profimedia, Facebook

Haris Osterdal ubijen je pre nekolio dana u Sarajevu, a policija je uhapsila tri osobe za koje se sumnja da su povezane sa ubistvom Osterdala i ranjavanjem Evira Mutića. Sumnja se da su dvojica osumnjičenih hteli da pobegnu za Srbiju.

Osim Olivera Herberta Petera, koji je uhapšen na području Sokoca, MUP RS je na Palama uhapsio i Libanca Abdela Majida el-Oveita, koji ima švedski pasoš, i Šveđanina Konarda Tilusa.

Kako prenosi Avaz, potraga za oružjem korišćenim u likvidaciji traje i dalje, jer na području Pala i Sokoca automasta puška i dodatna oprema (najverovatnije prigušivač) nisu pronađeni. Sumnja se da su je uništili ili zakopali, ili da su imali pomagače koji su oružje nakon likvidacije preuzeli.

Republika

Foto: Švedska policija

Haris Osterdal

Sumnja se da iza likvidacije Osterdala stoje plaćene ubice, a još uvek nije poznato, kako su saznali gde ubijeni vođa narkokartela živi i ko ga je izdao.

Još se utvrđuje i ko je pucao u Osterdala i da li ga je likvidirao 19-godišnji Abdel Majid el-Oveit - to će pokazati barutne čestice. Nova je informacija da su El-Oveit i Tilus, nakon što su pobegli sa mesta događaja, pili u Sokocu u jednoj kafani, odakle su jednom momku platili 100 evra da ih odveze da prenoće na Pale, prenose pomenuti mediji.

U međuvremenu, Herbert je ostao na Sokocu, gde i uhapšen.

El-Oveit i Tilus su prespavali u jednom motelu, a zatim platili taksisti da ih odveze na Aerodrom Sarajevo. Plan im je, navodno, bio da se domognu Srbije, gde ih je čekalo vozilo, ali su otkriveni i uhapšeni na Palama.

Jedan se odmah predao, drugi je uhapšen u kanjonu Miljacke.

Proverava se da li su ubice došle do Osterdala preko devojke koja mu je došla u posetu. Nisu tačni navodi da su bili na biciklu i imali maske. To su pokazali i snimci videonadzora.

Ko je bio Haris Osterdal?

Podsetimo, Haris Osterdal (30) ubijen je u utorak u poslepodnevnim satima ispred stambenog kompleksa Bulevar u naselju Stup. Bio je poznat po brojnim krivičnim delima u Švedskoj, a tamošnji mediji navode da je i vođa narko mreže.

Pre pet godina je osuđen na četiri godine zatvora zbog organizovanja narko lanca. U policijskim dosijeima se navodi da je kažnjavan i zbog nedozvoljene upotrebe oružja, podmićivanja, dopinga, nedozvoljene vožnje...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading