DRAMA U DUBROVNIKU! Nekoliko prevrnuih kajaka pronađeno u moru, prsluci i dokumenta PLUTAJU!

Autor:

Svet

25.09.2023

23:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potraga za ljudima iz prevrnutih kajaka traje satima.

DRAMA U DUBROVNIKU! Nekoliko prevrnuih kajaka pronađeno u moru, prsluci i dokumenta PLUTAJU!

Foto: YouTube/Printscreen/Dubrovački dnevnik

Ispred Lokruma u Hvratskoj, pronađeno je nekoliko prevrnutih kajaka bez ljudi, te je u toku potraga za njima. Neki od izletnika, među kojima je i jedno dete, pronađeni su, dok za ostalima još traje potraga

Oko 15.20 policija je primila dojavu građana koji su tvrdili da su videli nekoliko prevrnutih kajaka na otvorenom moru, a za sada se ne zna da li su ljudi iz kajaka nestali ili su se sklonili i sklonili od nevremena, ostavljajući kajake za sobom.

Na terenu tragaju pripadnici policije i Lučke kapetanije, radnici Lokruma, kao i neki od građana koji su isplovili čamcima. U akciji spasavanja je učestvovao i Dubrovčanin koji prepričava šta se tamo dešava.

- Dobio sam dojavu, izašao sam sa Lokruma, video sam četiri-pet prevrnutih kajaka. Plutali su lične stvari i dokumenti. More je prelazilo preko mog čamca, talasi su visoki, udari duvaju i do 80 kilometara po sat. U akciji je učestvovalo puno brodova. Našao sam tri kajaka prevrnuta, dokumenti plutaju, ali nema ljudi. Dvojicu sam uspeo da spasem, ali ništa ne govore jer su u šoku. Brine me što sam našao i dva prsluka kako plutaju - kaže ovaj Dubrovčanin za 24sedam i dodaje:

Republika

Foto: YouTube/Printscreen/Dubrovački dnevnik

Traga se za ljudima iz kajaka

- Vlasnici kajaka se međusobno protivreče koliko im nedostaju ljudi. Intervenisala je policija sa oba glisera, nisam više mogao da izdržim zbog talasa koji su se prelivali preko mog čamca. Navodno, jednim brodom su spasili četvoricu, a ja nisam mogao da izdržim na moru.

Među izletnicima je navodno bilo i dete, koje su spasili. Dubrovčanin je spasao dvojicu, najverovatnije, nemačkih državljana, a četvorica su pronađena u Betinoj pećini. Za sada se traga za još troje, međutim brojka se stalno menja jer je upitna evidencija koja se vodi oko osoba koje idu na izlete kajacima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading