UMRO JEDAN OD NAJPOZNATIJIH HRVATSKIH BIZNISMENA! Pozlilo mu na plaži, preminuo na putu do bolnice!

Autor:

Svet

01.08.2023

10:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pivac je imao 250 trgovina samo širom Hrvatske.

UMRO JEDAN OD NAJPOZNATIJIH HRVATSKIH BIZNISMENA! Pozlilo mu na plaži, preminuo na putu do bolnice!

Foto: Printskrin

Hrvatski biznismen Ivica Pivac (71) preminuo je u ponedeljak nakon što mu je pozlilo na plaži.

Suvlasnik i predsednik upravnog odbora Grupe Pivac preminuo je prema navodima hrvatskih medija na putu prema splitskoj bolnici.

- Ivici je pozlilo je na plaži gde su pokušali da ga reanimiraju, ali je nažalost preminuo na putu prema splitskom KBC - objavila je Zavičajna udruga Zavojane.

Priča o Mesnoj industriji Braća Pivac počinje u gradiću Vrgorcu u Dalmatinskoj zagori 1952. godine.

 

 

- Počeli smo kao mala porodična radnja zasnovana na tradiciji obrade i sušenja mesa, a čuvajući tradicionalnu recepturu i kvalitet, osluškujući potrebe tržišta i koristeći nove tehnologije, izrasli smo u jednu od vodećih mesnih industrija u Hrvatskoj - stoji na stranici Grupe Pivac.

Jutarnji navodi da je porodični biznis krenuo uzlaznom putanjom početkom osamdesetih godina kada su njihovu mesaru u Vrgorcu otkrili makarski ugostitelji i hotelijeri.

Pivac je imao 250 trgovina samo širom Hrvatske.

Ivica je ravnopravno upravljao kompanijom sa braćom Tončijem i Nevenom. Na čelu kompanije je bio diplomirani agronom Ivica koji je ujedno imao i uspešnu karijeru komercijalnog direktora u Vrgoračkoj vinariji. Najstariji brat Tonči decenijama je sa ocem otkupljivao stoku po sajmovima. Na tim putovanjima društvo mu je često pravio najmlađi brat Neven. Tonči je preminuo 2019. godine u dobi od 70 godina.

Mesna industrija Braća Pivac uključuje niz većih i manjih kompanija. Većinski su vlasnici Kraša i imaju veliki paket deonica Podravke. Osim u prehrambenu industriju ulažu i u hotelijerstvo i vlasnici su hotela u Makarskoj i hotela i hostela u Dubrovniku.

Hrvatski mediji navode da je Mesna industrija Braće Pivac imala godišnji prihod od 500 miliona evra.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading