TELO BEBE PRONAĐENE U HRVATSKOJ IZUJEDALE ŽIVOTINJE?! Ispovest vlasnika imanja gde je bačeno novorođenče: Šokiran sam, vidim slike i ne spavam!

Autor:

Svet

01.02.2023

10:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Policajci su prebledeli zbog prizora koji su zatekli: "Ovo nisma video za 20 godina karijere".

TELO BEBE PRONAĐENE U HRVATSKOJ IZUJEDALE ŽIVOTINJE?! Ispovest vlasnika imanja gde je bačeno novorođenče: Šokiran sam, vidim slike i ne spavam!

Foto: pixabay.com

U nedelju oko podne pronađeno je beživotno telo novorođenčeta na hrvatsko-slovenskoj granici u opštini Đurmanec. Taj teren je satima bio pod policijskom opsadom, piše Jutarnji list.

Na terenu je, uz policju bila i Hrvatska gorska služba spašavanja sa psima, koji su tražili dokaze i tragove koji bi doveli do osobe ili više njih koje su bebu ostavile.

Meštani tog mesta su još uvek u šoku i retko komentarišu slučaj. Ipak, vlasnik parcele na kojoj je dete pronađeno otvorio je dušu za ovaj hrvatski medij.

Romana Karničar, koja se i te nedelje, kao i svake druge, uputila na ručak u kuću svog ujaka Štefa Grileca, koji živi sam. Kasnila je, dogovor je bio u podne, ali ima malu bebu, pa je za nju vreme relativan pojam.

Na manje od sto metara od ujakove kuće zaustavili su je policajci, iza njih je bila razvučena policijska traka. Prolaz je bio zabranjen. Bilo ju je strah da se nije što dogodilo ujaku jer sve bilo puno policije. Okrenula se i došla obilaznim putem, ujak je bio živ i zdrav, a na vrata njegove kuće u kojoj živi sam, oko 15 sati pokucali su inspektori.

Tada su saznali da je na ujakovu zemljištu, malo dalje od same kuće, pronađeno mrtvo telo.

Inspektori prebledeli

Jedan od policajaca rekao je da za 20 godina svoje karijere nije video ovakav prizor, rekla je Romana.

- Bili su vrlo bledi, kao da im je mučno. Ispitivali su nas gde smo bili tih dana, nisu otkrivali zašto. Tek kad sam ih pitala je li mrtva osoba u pitanju, jer da je sudar ne bi bilo toliko policije, saznali smo da je reč o bebi -  rekla je za ona za Jutarnji.

Iako dosad nije zvanično potvrđeno, svi u svedočenjima govore da su bebu verovatno već napale životinje, što se moglo videti po stanju tela.

Ni Romana ni njen ujak, potvrdio nam je i on sam, od nedelje nisu spavali.

- Vidim sliku koju nisam videla - kaže Romana.

- Pa zamislite kad vam u dvorištu nađu nešto tako strašno, mrtvo novorođenče - uznemiren je Štef.

Kako kaže Romana, moguće je da je i ona sama u petak prošla pored tela bebe, ali da nije videla i ta činjenica je muči, jer i sama ima bebu.

Iako se u medijima moglo pročitati da je telo pronađeno na smetlištu, kažu da to nije tačno.

- Tu je ujak ostavio krupni šljunak nakon popravka puta do kuće. Beba je, navodno, pronađena na vrhu te hrpice - kaže Romana i dodaje da je dodatno potresa to što je u toj kući i sama nekada živela.

Štef Grilec je vozač kamiona, mora raditi i u ovom mu je stanju sve to vrlo teško. Policijska traka je sad na dva metra od ulaza u njegovu garažu.

Ujutru otišao na posao, popodne zatekao policijsku traku

- Kad sam ujutro u nedelju oko četiri sata otišao na posao, sve se činilo u redu. Nisam ništa ni ikoga video. Kad sam se vratio, ispred moje kuće bila je policija i traka zone uviđaja. Samo se nadam da će se što pre otkriti istina jer ovo nas je sve šokiralo - zaključuje Štef.

Prema zasad dostupnim informacijama, uz bebu je pronađen i deo ćebeta.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading