KAKO JE MOGUĆE DA NIKO IZ NATO NE VIDI?! Milanović traži odgovor na goruće pitanje: Otkud letelica u Zagrebu! OTKRIO I DA LI ĆE ZVATI ŠEFA ALIJANSE!

Autor:

Svet

11.03.2022

11:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović održao je konferenciju za novinare o letelici koja se srušila u Zagrebu.

KAKO JE MOGUĆE DA NIKO IZ NATO NE VIDI?! Milanović traži odgovor na goruće pitanje: Otkud letelica u Zagrebu! OTKRIO I DA LI ĆE ZVATI ŠEFA ALIJANSE!

Foto: Tanjug/AP

- Smatram svojom dužnošću da se obratim javnosti. Znamo kakav je objekat i odakle je doleteo. Nismo dobili nikakvu informaciju iz predostrožnosti. On je leteo iznad Mađarske 40 minuta, proveo 7 minuta iznad hrvatske teritorije. Ovo je ozbiljan incident i tako ga tretiramo - rekao je Milanović.

- Pozivam građane da ostanu mirni. Procenjujemo da ovo nije upereno protiv Hrvatske. Ovo je incident i treba da vidimo proceduralna pitanja. Ova letelica je veličine aviona i srušila se očigledno iz Ukrajine u Zagreb - rekao je on.

Milanović je rekao da su radari detektovali letelicu, ali da ništa nije moglo da se uradi za kratko vreme.

- Razgovarao sam jutros sa premijerom. Istrage su u toku, umešane su vojne službe, kako stvari za sada stoje, avion je doleteo iz Ukrajine, srušio se iznad Zagreba kada je ostao bez goriva - rekao je on.

- Izgubio je kontrolu, nije iz regiona, svi sede i odmaraju. Kako je moguće da jedna nesofisticirana letelica provede više od sat vremena iznad članice NATO-a, a da to niko ne primeti - rekao je on.

- Događaj je ozbiljan, a sednica Saveta za nacionalnu bezbednost biće kada se dogovorimo premijer i ja - rekao je on.

- Ovo je situacija u kojoj morate da zavisite od partnera. U Ukrajini je rat, niko o tome nije sanjao, niko nije mrtav, niko nije povređen, preleteo je 1.000 kilometara - dodao je predsednik.

- U ovoj državi naša PVO je onoliko koliko se ulaže. U tom smislu zavisimo od zapadnih saveznika, dok ne dobijemo 12 letelica, koje će takođe biti beskorisne dok se u njih ne ulože neka sredstva - rekao je on.

Milanović je rekao da nema potrebe da poziva ukrajinskog ambasadora na razgovor.

- Šef NATO-a je tehničko lice koje u kriznim vremenima nije politička ličnost, govori u ime Alijanse i govori stvari koje nisu koordinisane. Ne mislim da ga imenujem. Ništa se nije desilo, trebalo je da bude oprezan - rekao je Milanović.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading