HOĆE DA SKLONE DODIKA! Džaferović tražio od Šmita da smeni srpskog člana Predsedništva!

Autor: Republika

Svet

31.08.2021

12:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bošnjački član Predsedništva BiH Šefik Džaferović zatražio je od Kristijana Šmita da smeni Milorada Dodika.

Republika

Foto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ

Milorad Dodik na udaru Šefika Džaferovića

Džaferović je pozvao visokog predsravnika u BiH Kristijana Šmita da pokrene pitanje smene srpskog člana Predsedništva Milorada Dodika.

Džaferović smatra da je Dodik smetnja u radu, te da je na današnjoj sednici Predsedništva BiH, Milorad Dodik bio protiv svih tačaka, a da su na dnevnom redu bile one koje su vezane za spoljnu politiku i bezbednost države.

- Nismo usvojili ni jednu odluku. Većina tačaka dnevnog reda su se odnosile na spoljnu politiku, tu je gospodin Dodik glasao protiv, one idu u drugi krug glasanja. Za tačke koje se tiču bezbednosti potreban je konsenzus - rekao je Šefik Džaferović novinarima u Sarajevu, a prenose Novosti.

On je istakao da očekuje reakciju međunarodne zajednice budući da se, kako kaže, radi o blokadi.

- Radi se o očiglednoj blokadi Predsedništva. Nismo mogli imenovati ambasadore, dati agremane ambasadorima drugih zemalja. Radi se, osim blokade i o svojevrsnoj zloupotrebi. Očekujem od visokog predstavnika da pomogne BiH da profunkcioniše, uključujući i smenu (Dodika) - zaključio je Džaferović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading