NOVAK GAZI AMERE KAD GOD STIGNE! Uvešće nam SANKCIJE! Đoković bez poraza na US Openu protiv domaćih igrača! EVO ko je sve PADAO pred njim!

Autor:

Sport

06.09.2023

11:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji srpski teniser ponovo će igrati protiv domaćeg predstavnika.

NOVAK GAZI AMERE KAD GOD STIGNE! Uvešće nam SANKCIJE! Đoković bez poraza na US Openu protiv domaćih igrača! EVO ko je sve PADAO pred njim!

Foto: www.profimedia.rs

Ređaju se Novakove pobede na US Openu, ali i protiv američkih tenisera.

Trijumf nad Tejlorom Fricom bio je osmi zaredom u međusobnom okršaju s devetim igračem ATP liste, čime se plasirao u polufinale, gde ga čeka još jedan Amerikanac Ben Šelton.

Trenutno 47. igrač sveta iznenadio je zemljaka Frensisa Tijafoa i obezbedio prvi duel u karijeri protiv najboljeg tenisera u istoriji "belog sporta".

Ono što je posebno zanimljivo, predstavlja podatak da je uspeh Đokovića nad Tejlorom bio 12. uzastopni za srpskog asa u okršajima na US Openu protiv Amerikanaca.

Foto: Tanjug/AP

Fric na kolenima posle poraza od Đokovića

Ne bi bilo čudno da nam SAD ponovo uvede sankcije, budući da je Nole ostavio ozbiljne ožiljke svim američkim teniserima protiv kojih je igrao.

Ujedno, ovo je bila 30. pobeda Novaka Đokovića u okršajima sa predstavnicima SAD u "belom sportu", a poseban kuriozitet je da Srbin još nema poraz od njih na Flešingu.

Imaći priliku Novak da uveća bilans, budući da je mladi Šelton apsolutni autsajder u duelu s, od ponedeljka, prvim reketom ATP liste. 

Đoković je istoriju pobeda nad Amerikancima na US Openu, počeo da piše 2006. godine, kada je savladao Donalda Janga 3:1 (4:6, 6:3, 6:1, 6:0), a potom i Mardija Fiša iste sezone 3:1.

Sa čuvenom "ribom" igrao je i 2010. godine, kada ga je počistio s 3:0. Te sezone, na Noletovoj listi Amera "za odstrel" našao se i penzionisani Džejms Blejk 3:0 (6:1, 7:6, 6:3).

Republika

Foto: Tanjug/AP

Endi Rodik je bio među Novakovim "žrtvama"

Samo dve godine ranije (2008) u epskom četvrtfinalu savladao je legendarnog Endija Rodika (3:1).

Osim poslednje "stradalog" Frica (6:1, 6:4, 6:4), Novak je bio "dželat" i Semu Kveriju (6:3, 6:2, 6:2), Tenisu Sandgrenu 3:1 (6:1, 6:3, 6:7, 6:2), Denisu Kudli pre četiri godine (6:3, 6:4, 6:2), dok je među poslednjima ceh platio i Dženson Bruksbi 3:2 (1:6, 6:3, 6:2, 6:2). Bilo je to pre dve sezone.

Među zaboravljenim američkim teniserima, kojima je Đoković uzimao skalp, nalaze se Robert Kendrik i Džesi Viten. Obojica su odavno penzionisani, a Kendrik (43) je 2008. poražen od Noleta u drugom kolu US Opena 3:0 (7:6, 6:4, 6:4).

U jedinom okršaju protiv danas 41-godišnjeg Vitena, srpski as igrao je u trećem kolu i pružio je dostojan otpor, otkinuvši set Đokoviću 3:1 (6:7, 6:3, 7:6, 6:4).

Sada se Đokoviću pružila prilika da još jedno američko ime doda na listu svoje kolekcije i izbori plasman u finale, gde će ga, ako ne bude iznenađenja, u reprizi Sinstinatija i Vilmbldona, sačekati najljući rival Karlos Alkaraz.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading