OVO ČEKA CELA SRBIJA! Organizatori US Opena odlučili kada Nole izlazi na teren!

Autor:

Sport

25.08.2023

08:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji srpski teniser kreće u pohod na 24. grend slem.

OVO ČEKA CELA SRBIJA! Organizatori US Opena odlučili kada Nole izlazi na teren!

Foto: Tanjug/AP

Voljom žreba odlučeno je da Novak Đoković u prvom kolu US Opena igra protiv Aleksandrea Milera iz Francuske.

Srpski as postavljen je za drugog nosioca u Njujorku i nalazi se u donjem delu žreba, pa će na teren u ponedeljak.

Naime, organizatori Flešing Medouza su objavili da će donji deo muškog, odnosno gornji deo ženskog žreba igrati u ponedeljak, a ostali će na teren u utorak.

Ukoliko opravda ulogu apsolutnog favorita i prođe dalje, Nole će u drugom kolu igrati protiv boljeg iz meča u kome se sastaju iskusni Španac Bernabe Zapata Miraljes i devetnaestogodišnji Amerikanac Etan Kvin.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Laslo Đere je potencijalni rival Novaka u trećem kolu

Kada je u pitanju treće kolo, potencijalno je da se odigra srpski derbi, jer Đoković može da se sastane s Laslom Đereom ili Brendon Nakašima iz SAD, dok bi ga u osmini finala sačekao Argentinac Francisko Serundolo ili Kanađanin Feliks Ože-Alijasim, koji je postavljen za 15. nosioca na US Openu.

Podsetimo, Novak dolazi na poslednji grend slem u ovoj sezoni posle osvojenog 39. Mastersa u karijeri, pošto je u epskom finalu Sinsinatija savladao preokretom najljućeg rivala Karlosa Alkaraza iz Španije (5:7, 7:6, 7:6).

Velika je verovatnoća da će se najbolji u istoriji već nakon Flešinga vratiti na tron ATP liste, pošto "Karlitos" brani titulu i 2.000 bodova, dok Nole nije učestvovao dve godine unazad.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading