BIO JE I OSTAO NJEGOV IDOL: Karlitos po poslednji put igra protiv Nadala, a onda je usledila emotivna poruka - "Zaista važna osoba za moj život..."

Autor:

Sport

16.10.2024

22:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Biće mu teško.

BIO JE I OSTAO NJEGOV IDOL: Karlitos po poslednji put igra protiv Nadala, a onda je usledila emotivna poruka - "Zaista važna osoba za moj život..."

Foto: Profimedia

U drugom kolu "Slema šest kraljeva", mladi španski teniser Karlos Alkaraz uspeo je da ostvari pobedu protiv Holgera Runea rezultatom 6:4, 6:2. Meč je trajao samo 72 minuta, a Alkaraz je dominirao tokom celog susreta. Njegova pobeda mu je obezbedila mesto u polufinalu gde ga očekuje susret sa legendom Rafaelom Nadalom.

Alkaraz je nakon meča izrazio emocije povodom susreta sa Nadalom, ističući koliko je uticao na njegovu karijeru i kako je bio njegov idol od malih nogu. Ovo će biti poslednji put da se Alkaraz i Nadal sastaju na terenu, s obzirom na Nadalovu nedavnu najavu o povlačenju iz teniskog sveta nakon završetka Dejvis kupa.

Alkaraz je, nakon ostvarene pobede, istakao koliko ga je Nadal inspirisao tokom njegove karijere.

- Gledao sam njegove mečeve od kada sam počeo da igram. Ugledam se na njega. Odrastao sam gledajući ga. On je bio moj idol. On je i dalje moj idol. Šteta što je u penziji što je najavio da se povlači. Zaista važna osoba za moj život. Za moju karijeru. On je bio jedan od razloga zašto sam želeo da postanem teniser. Svima je teško znati da se povlači. Za mene. Privilegija je još jednom igrati protiv njega. Biće mi teško. Uživaću da još jednom delim teren sa njim. Zaista je teško za sve - rekao je mladi Španac.

U drugom polufinalu, naš Novak Đoković će odmeriti snage sa Janikom Sinerom u reprizi finala Šangaja. Očekuje se da će ovo biti još jedan uzbudljiv meč na Slemu šest kraljeva, a ljubitelji tenisa sa nestrpljenjem očekuju ishod ovog duela.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading