PRVIH 100 JE NAJTEŽE: Novak kreće u pohod na jubilarni trofej!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

13.10.2024

06:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Đoković postaje novi kineski car.

PRVIH 100 JE NAJTEŽE: Novak kreće u pohod na jubilarni trofej!

Foto: Instagram.com/djokernole

Najbolji teniser u istoriji belog sporta Novak Đoković je uspešno, rezultatom 2:0 (6:4, 7:6), savladao Amerikanca Tejlora Frica, sedmog tenisera sveta i plasirao se u finale mastersa u Šangaju gde će pokušati da stigne do petog trofeja i ukupno jubilarne 100. titule u karijeri.

Finale šangajkog turnira zakazano je za danas (nedelja, 13. oktobar) za 10.30 časova po srednjoevropskom vremenu, a o osvajaču prestižnog trofeja odlučivaće Novak Đoković najbolji teniser u istoriji i Italijan Janik Siner trenutno najbolje plasirani igrač na ATP listi.

Novaku Đokoviću ovo će biti peto finale Mastersa u Šangaju. On je već ostvario impresivan uspeh na ovom turniru, podižući titule 2012, 2013, 2015. i 2018. godine. Sa dosadašnjim rezultatima, Novak ulazi u meč sa velikim samopouzdanjem, te će svakako biti zanimljivo videti kako će se nositi sa mladim i talentovanim protivnikom.

Sa druge strane, Janik Siner će debitovati u borbi za titulu na ovom prestižnom šangajskom turniru. Mladi Italijan, koji je već pokazao izuzetan talenat i potencijal, ima priliku da se dokaže protiv jednog od najvećih svetskih teniskih igrača. Njegov ulazak u finale predstavlja veliki uspeh za ovog dvadesetogodišnjaka.

Foto: Instagram.com/djokernole

Novaku emocije nikada ne nedostaju

 

Svi ljubitelji tenisa i sporta uopšte imaće priliku da prate Novakov pohod na 100. jubilarni trofej u karijeri u direktnom prenosu na TV Sport klub sa početkom od 10.30 časova.

Treba podsetiti da je Đoković nakon trijumfa u polufinalu nad Amerikancem Fricom izjavio:

- Uvek je teško, ovakve bitke pogotovo, evo pri kraju turnira i u ovoj fazi karijere moram da se oporavim. Nije baš lako, ima tu i tamo nekih problema na terenu, juče i danas fizičke prirode, ali sam uspeo nekako da prebrodim to. Bio je ovo jako veliki test. Tejlor je u formi života, igrao je finale Grend slema, igra zaista dosta dobro na ovoj podlozi, servira sjajno, i znao sam da će biti veliki test. Drago mi je što sam završio u dva seta.

O finalnom duelu kratko je rekao:

- Okrećem se tom duelu, igra Siner izvrstan tenis, imam veliku podršku i nadam se najboljem.

Jedno je jasno, Srbija će se ove nedelje ranije probuditi, skuvati kafu i bodriti Đokovića na putu ka novom trofeju.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading