RANI RADOVI TEJLORA FRICA: Amerikanac je Novakova redovna mušterija - pre četiri godine je optužio Đokovića da laže!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

12.10.2024

08:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pokušao je da se istakne kao jedan od najvećih hejtera najboljeg tenisera u istoriji belog sporta.

RANI RADOVI TEJLORA FRICA: Amerikanac je Novakova redovna mušterija - pre četiri godine je optužio Đokovića da laže!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković je započeo masters u Šangaju teškom pobedom na startu, a zatim je uspeo da rutinski savlada dva naredna rivala. Međutim, meč sa Jakubom Menšikom je bio prilično izazovan za srpskog tenisera. Sada se sprema za polufinale i deseti duel u karijeri sa Tejlorom Fricom, američkim teniserom koji do sada ne zna za uspeh u međusobnim duelima.

Tejlor Fric je izjavio da je Novak Đoković za njega noćna mora, ali da je konstantno napredovao i da veruje da može da napravi iznenađenje. Iako je Đoković pobedio Frica u svih devet njihovih prethodnih susreta, Fric tvrdi da je napredovao i da ima plan kako da se suprotstavi srpskom teniseru.

Amerikanac, visoki sjajni server, ima 26 godina i osvojio je osam titula u karijeri. Iako je trenutno sedmi na ATP listi, ove sezone je ostvario svoje najbolje rezultate na grend slemovima. Fric je došao do četvrtfinala na Australijan openu, četvrtog kola na Rolan Garosu, četvrtfinala na Vimbldonu i izgubio je finale US Opena. Sada želi da sruši najboljeg na svetu, Novaka Đokovića.

Međutim, jedan njihov duel ostao je i do današnjeg dana u sećanju svuh ljubitelja tenisa. Na Australijan openu 2021. godine Novak je slavio nakon pet odigranih setova i tri i po sata provedenih na terenu rezultatom 3:2 (7:6, 6:4, 3:6, 4:6, 6:2), a treba napomenuti da je Đoković navedeni duel odigrao sa ozbiljnom povredom, pokidanim mišićima stomaka.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Kompleksi su proradili - Tejlor Fric

 

Ipak, Fric nije poverovao u to, tako da je nakon meča izneo prilično zajedljiv komentar:

- U petom setu je delovao dobro... Moram da mu čestitam na petom setu, stvarno je bio dobar. Ni blizu kao u trećem i četvrtom. Servirao je neverovatno, nije promašivao. Da je bio stvarno povređen, ne bi nastavio da igra - rekao je Amerikanac, očigledno ističući da Novak laže.

Svi ljubitelji tenisa imaće priliku da borbu za veliko finale prate u direktnom prenosu na kanalu TV Sport klub 1 sa početkom od 13 časova.

Novak Đoković je postavljen za favorita i prema mišljenju bukmejkera. Kvota na pobedu Novaka Đokovića iznosi - 1,40, dok je kvota na njegovog rivala 2,70. Pobednik ovog susreta će obezbediti plasman u finale turnira, a za protivnika će imati boljeg iz dula u kojem se sastaju Janik Siner i Tomaš Mahač.

Masters u Šangaju igra se za nagradni fond od 8,995,555 dolara, što dodatno podiže značaj ovog takmičenja za Đokovića i druge učesnike. Svi ljubitelji tenisa će sa nestrpljenjem iščekivati ishod današnjeg meča, uz nadu da će Novak Đoković ostvariti još jednu veliku pobedu na ovom prestižnom turniru.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading