UMRLA LEGENDARNA TENISERKA! Važila je za modnu ikonu!

Autor:

Sport

05.10.2024

11:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bila je poznata po svojim izuzetnim sportskim dostignućima, ali i po neodoljivom stajlingu koji je plenio pažnju gde god da se pojavi.

UMRLA LEGENDARNA TENISERKA! Važila je za modnu ikonu!

Foto: www.profimedia.rs

Italijanska teniska ikona, Lea Perikoli, preminula je u 89. godini života, ostavljajući iza sebe neizbrisiv trag u svetu tenisa i mode.

Lea Perikoli je tokom 50-ih, 60-ih i 70-ih godina prošlog veka bila poznata po svojim izuzetnim sportskim dostignućima, ali i po neodoljivom stajlingu koji je plenio pažnju gde god da se pojavi. Njen prepoznatljivi stil, često upotpunjen perjem i krznom, ostao je zauvek urezan u istoriju tenisa. Mnogi su je upoređivali sa legendarnom Merilin Monro zbog stila i prepoznatljive frizure.

Iza Lea Perikoli stajala je impresivna teniska karijera tokom koje je pet puta igrala osminu finala na Rolan Garosu i Vimbldonu. Bila je najbolja italijanska teniserka od 1959. do 1976. godine, osvojivši ukupno 27 nacionalnih šampionata. Ali njen uticaj nije bio rezervisan samo za teniske terene - bavila se i modelingom, te je kasnije postala i voditeljka na italijanskoj televiziji, dodatno proširujući svoj uticaj i utemeljujući svoju legendarnu status.

Godine 2009, Perikoli je objavila autobiografsku knjigu pod nazivom "Maldafrica", koja je dodatno osvetlila njen život i doprinela očuvanju uspomene na jednu od najvećih legendi svetskog tenisa.

Lea Perikoli će zauvek biti upamćena kao ikona stila i elegancije na teniskim terenima, ali i kao neumorna sportistkinja koja je obeležila jedno zlatno doba tenisa. Njen doprinos italijanskom sportu i modnoj industriji ostaje večno urezan u kolektivno sećanje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading