ŽELIMO ISKUPLJENJE: Troicki spomenuo loš US open, ali je uveren u pobedu Srbije nad Grčkom

Autor:

Sport

11.09.2024

12:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sve je mnogo lakše kada je Novak Đoković tu.

ŽELIMO ISKUPLJENJE: Troicki spomenuo loš US open, ali je uveren u pobedu Srbije nad Grčkom

Foto: Starsport

Viktor Troicki

Srbija će se suočiti sa Grčkom u baražu za ostanak u Svetskoj grupi Dejvis kupa, a predvođena Novakom Đokovićem, srpska reprezentacija je spremna za izazov. Selektor Viktor Troicki izrazio je optimizam pred predstojeći meč, ističući da je tim kompletno spreman i motivisan za pobedu.

- Tim nam je kompletan, svi igrači su tu i spremni, motivisani. Uslovi su nam savršeni u Pioniru, prethodnih puta smo ovde pobeđivali, nadamo se da ćemo nastaviti u tom stilu. Vidimo da smo jači, želimo da napravimo dobar start i da se iskupimo za poraz od Slovačke - počeo je Troicki.

Republika

Foto: Starsport

Novak na treningu u Pioniru

Pored toga, istakao je i želju da se vrate među najbolje ekipe. Iako su srpski teniseri imali težak period na US openu, Troicki veruje da će predstojeći meč protiv Grčke biti prilika da pokažu svoj kvalitet i snagu.

- U Americi nije bilo uspešno za naše. Keca je igrao dva teška meča, nesrećno je izgubio od Muzetija, možda bi išao dalje da je prošao. Hamad nije igrao na svom nivou iako se kvalifikovao, Duci je imao teškog protivnika i izdržao je dva dobra seta protiv Medvedeva. Nole je tu, i dalje želi, neuspešna grend slem sezona, ali ostvario je svoj glavni cilj – želi da pomogne i protiv oslabljenog protivnika, i daje primer svima. Tu su i mlađi, mogu da napreduju ove nedelje uz celokupan sjajan tim ljudi. Možda ovo posluži i za tempiranje forme pred finiš sezone - naglasio je Viktor.

Selektor Troicki istakao je i radost zbog povratka mečeva Dejvis kupa u Beograd, posebno u hali "Aleksandar Nikolić". Istakao je važnost podrške navijača i atmosfere koja će doprineti motivaciji tima. Takođe, Troicki je naglasio da, iako je protivnik Grčka, fokus ekipe je na njihovoj igri i na ostvarivanju pobede, bez potcenjivanja protivnika.

- Svi smo željni Beograda. U Kraljevu smo do februara imali sjajne rezultate, ali sad smo hteli da krenemo ispočetka. Neizmerno nam je drago što je puna hala, radujem se dobroj atmosferi, da i mlađi osete čar Pionira. Ovde je u našoj teniskoj istoriji bilo izvanredno, slušao sam i priče. Drago mi je što smo ponovo ovde. Teško je bilo skautirati Grke. Gledali smo malo, njima tu nije ni Sakelaridis, osim Stefanosa… Ove ostale sam prvi put video ovde, ima jedan levoruki igrač. Fokus je na nama ko god da je protivnik. Očigledno smo favoriti, nećemo ih potceniti, uradićemo još skautinga, ali sve je do nas - zaključio je selektor Srbije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading