NOVAK ĐOKOVIĆ OTKAZAO UČEŠĆE! Srpski teniser neće igrati na Masters turniru u Montrealu

Autor:

Sport

30.07.2024

00:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Razočarani smo, ali mu želimo sve najbolje, rekla direktorka turnira

NOVAK ĐOKOVIĆ OTKAZAO UČEŠĆE! Srpski teniser neće igrati na Masters turniru u Montrealu

Foto: Profimedia

Srpski teniser Novak Đoković je otkazao učešće na Masters turniru u Montrealu, posle današnje pobede protiv Rafaela Nadala na Olimpijskim igrama u Parizu, prenosi večeras AP.

"Iako smo razočarani što Novak neće moći da učestvuje na ovogodišnjem turniru, razumemo njegovu odluku i želimo mu sve najbolje na Olimpijskim igrama i ostatku sezone", rekla je direktorka turnira Valeri Tetro.

Đoković je danas pobedio Nadala rezultatom 6:1, 6:4 u drugom kolu na OI.

Umesto Đokovića mesto u glavnom žrebu zauzeće ruski teniser Roman Safiulin.

Masters turnir u Montrealu igraće se od 6. do 12. avgusta.

Podsetimo, Đoković je danas u drugom kolu OI savladao Nadala 6:1, 6:4.

"Moralo je malo da se zakomplikuje, tako to biva u našim duelima pogotovo na velikim stadionima i turnirima. Na ovom smo odigrali dosta mečeva, ali na Rolan Garosu. On ima dosta bolji skor kada je u pitanju šljaka. Ali, poslednjih četiri ili pet godina sam uspevao da pronađem rešenja. Nismo igrali dve godine, bio je dosta povređen, osetilo se to. Udara lopticu odlično, ali kretnja... Publika se umešala, podržala ga, vratila ga u život, počeo je da igra dobro, ja sam se povukao", rekao je Đoković za RTS posle meča sa Nadalom.

Đoković je u drugom setu imao prednost od 4:0, ali je Nadal uspeo da izjednači na 4:4. Srpski teniser je potom osvojio dva gema i uspeo je da stigne do pobede.

"Počeo sam da sumnjam u svoje udarce, dozvolio sam da preuzme poziciju na terenu. Kad sam ga brejknuo sa starim lopticama, znao sam da ću doći na ovu stranu, ako nađem dobre servise kao što sam imao na meč loptu, da će biti sve u redu. Osim ta četiri gema posle vođstva od 4:0 u drugom setu, igrao sam savršen meč i zadovoljan sam", dodao je najbolji srpski teniser.

Đoković će u osmini finala OI igrati protiv pobednika duela između Nemca Dominika Kepfera i Italijana Matea Arnaldija. 

"Rasterećenje je kada nemate Nadala na putu kada je u pitanju šljaka na Rolan Garos. Kada sam video žreb, znao sam da će biti teško. Bio sam spreman za Nadala. Pred OI sam trenirao dobro, odigrao sam odlično. Imao sam vremena da se pripremim za njega. Moja igra je to i pokazala", zaključio je Đoković.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading