BRITANCI NOVAKU OVO NIKAD NEĆE OPROSTITI: Pokvario im je ozbiljne planove

Autor:

Sport

14.07.2024

09:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ne možete da prodate dušu i ono što ste.

BRITANCI NOVAKU OVO NIKAD NEĆE OPROSTITI: Pokvario im je ozbiljne planove

Foto: Tanjug/AP

Kako je Novak Đoković odbio britansko državljanstvo i ostao veran Srbiji? Ova priča odluke koja je promenila tok istorije srpskog, ali i svetskog sporta, počinje sa ponudom koju je mladi Novak dobio od Britanaca. Naime, kada je imao samo 14 godina, Đoković je dobio primamljivu ponudu da postane Britanac - bolji uslovi, posao za roditelje, kuća. Međutim, Novakova porodica je odlučila da odbije ovu ponudu, rizikujući sve u ime odanosti svojoj zemlji.

Novak Đoković je kasnije otkrio da je razlog za odbijanje britanskog državljanstva bio duboko lične prirode. Njegova majka Dijana istakla je da "ne možete da prodate dušu i ono što ste", dok je otac Srđan naglasio da "pare ne mogu sve da plate, mogu, ali ne po svaku cenu". Ova odluka je imala dubok nacionalni značaj, jer je Novak postao sinonim za srpski identitet u svetu sporta.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

Srđan i Dijana Đoković

 

Srđan Đoković je istakao da je bilo još ponuda, ali da novac nije bio presudan faktor u donošenju odluke. Ova odluka je poslala snažnu poruku odanosti, integriteta i nacionalnog identiteta. Iako su Britanci imali plan da upare Novaka sa Endijem Marejem za Dejvis kup tim, ova ideja nije imala šanse zbog duboke povezanosti Novaka sa Srbijom.


Odluka Novaka Đokovića da ostane veran Srbiji i odbije britansko državljanstvo imala je dalekosežne posledice na istoriju tenisa i srpskog sporta. Njegova odanost i integritet ostali su primer mnogim mladim sportistima širom sveta. Kroz ovu priču, Novak je postao simbol snage, vere i odanosti svojoj zemlji, ostavljajući neizbrisiv trag u istoriji sporta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading