AMERIKANAC SAMO NALJUTIO "KARLITOSA"! Poznat prvi POLUFINALNI par! Alkaraz izgubio set, pa pokazao kako igra ŠAMPION!

Autor:

Sport

09.07.2024

19:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čeka nas spektakularna borba za finale.

AMERIKANAC SAMO NALJUTIO "KARLITOSA"! Poznat prvi POLUFINALNI par! Alkaraz izgubio set, pa pokazao kako igra ŠAMPION!

Foto: Tanjug/AP

Španski teniser Karlos Alkaraz plasirao se u polufinale Vimbldona, pošto je savladao Tomija Pola iz Sjedinjenih Američkih Država rezultatom 3:1 (po setovima 5:7, 6:4, 6:2,

Ponovo je bio na "staklenim nogama" momak iz Mursije, jer je mimo svih očekivanja uporni Amerikanac uspeo da osvoji prvi deo igre i ozbiljno pokvari planove branioca titule oko ekspresnog završetka mela.

Pokazao je "bombarder" iz Nju Džersija šampionu trećeg Grend slema svojim razornim udarcima da nije "nedodirljiv". Iako je u uvodnom setu prvi izgubio servis, kada je Karlos poveo sa 2:1, američki as se revanširao ribrejkom i ekspresno izjednačio na 2:2. Međutim, u 12. gemu, kada se malo ko nadao, Pol je napravio još jedan brejk i osvojio prvi set na opšte iznenađenje rezultatom 7:5.

Foto: Tanjug/AP

Tomi Pol

Uozbljio se tada Alkaraz, shvatio da je vrag odneo šalu, ali se i dalje mučio sa Tomijem. Ponovo je viđen brejk i ribrejk u trećem i četvrtom poenu, da bi onda šampion u sedmom gemu još jednom oduzeo servis Amerikancu, poveo sa 4:3 i rutinski priveo ovaj period kraju, trijumfovavši sa 6:4, odnosno, 1:1 u setovima.

Svoje pravo lice, treći teniser ATP liste demonstrirao je u trećem periodu, kada je pregazio Amerikanca 6:2, uz čak tri napravljena brejka, naspram samo jednog izgubljenog servisa, za potpuni rezultatski preokret i vođstvo od 2:1.

Konačno, u četvrtom setu, "Karlitos" je iskoristio slabosti Tomija Pola, oduzimao mu servise u trećem i petom gemu, za nedostižnih 4:1, te se rutinski plasirao u polufinale.

Tamo ga čeka Danil Medvedev, koji je nešto ranije napravio iznenađenje i eliminisao prvog na svetu Janika Sinera iz Italije rezultatom 3:2.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading