NOVAKU NASTAO PAKAO: Đoković bez ikakve pripreme meča mora u odlučujuću borbu

Autor:

Sport

23.05.2024

08:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski as nastupa na turniru u Ženevi i sreo se sa neočekivanim problemom.

NOVAKU NASTAO PAKAO: Đoković bez ikakve pripreme meča mora u odlučujuću borbu

Foto: www.profimedia.rs

Najbolji teniser sveta Novak Đoković je uspešno započeo svoj nastup u Ženevi, pobedivši Janika Hanfmana u osmini finala. On će danas, ne pre 15.30 igrati u četvrtfinalu, ali se tu sreo sa jednim neočekivanim problemom. Naime, Nole gotovo da neće imati vremena da analizira narednog rivala i da spremi meč iz jednostavnog razloga što do poslednjeg trenutka neće znati ko će mu biti sa druge strane mreže.

Naime, Denis Šapovalov i Talon Grikspor počeli su svoj duel u sredu, ali je on zbog kiše i mraka prekinut u drugom setu i biće nastavljen danas. Kada su otišli u svlačionice oko 22.30 Šapovalov je vodio sa 7:6, 3:3, a ostatak susreta odigraće danas od 13 časova. Između završetka tog duela i narednog koji će pobednik igrati protiv Novaka je samo jedan susret. Istina, protivniku će biti teže fizički jer on neće imati vremena da se odmori, ali bar zna šta može da očekuje od Đokovića.

Naime, program na centralnom terenu na kojem će igrati i Đoković počinje dubl mečom u kojem igraju Arevalo i Pavić protiv Keša i Geloveja, a potom će svoj duel završiti Špovalov i Grikspor. Potom sledi okršaj Mikelsena i Mahača iz kojeg bi pobednik mogao na srpskog tenisera u polufinalu, a zatim i Đoković izlazi na teren u duelu koji ne može da počne pre 16 časova. Program zatvaraju Baez protiv Ruda, pa zatim i Kobboli protiv ŠEvčenka i za kraj sledi okršaj dublova između Frantzena i Jenena sa jedne strane i Miesa i Skupskog sa druge strane.

Inače, plasmanom u četvrtfinale Ženeve Novak Đoković je postao tek treći igrač u istoriji sa 1.100 pobeda na ATP turu. Ispred njega su samo Džimi Konors i Rodžer Federer. Konors je ostvario 1.274 pobede i 282 poraza, dok Švajcarac ima 1.251 pobedu i 275 poraza. Đokovićev uspeh u ovoj oblasti još jednom potvrđuje njegovu izuzetnu karijeru i dominaciju na teniskim terenima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading