SINER UČINIO USLUGU ĐOKOVIĆU: Evo kako Janikova povreda utiče na Novaka!

Autor:

Sport

04.05.2024

17:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nole produžio vladavinu.

SINER UČINIO USLUGU ĐOKOVIĆU: Evo kako Janikova povreda utiče na Novaka!

Foto: www.profimedia.rs

Italijanski teniser Janik Siner izazvao je pažnju javnosti kada je odlučio da odustane od nastupa na ATP turniru u Rimu zbog povrede. Ova odluka je imala neočekivane posledice po svetski teniski poredak, posebno u vezi sa položajem Novaka Đokovića.

Sinerova odluka da se povuče sa turnira otvorila je put za Novaka Đokovića da duže ostane na prvom mestu liste. Iako je ovo izazvalo razočaranje kod mnogih navijača, za srpskog tenisera ovo je bila dobra vest.

Foto: Rolex Monte-Carlo Masters/X

 

Postavlja se pitanje da li su organizatori turnira u Rimu namerno "zakinuli" Novaka Đokovića, omogućavajući mu da duže ostane na vrhu svetske teniske lestvice. Ova situacija je izazvala različite reakcije među ljubiteljima tenisa, a mnogi su izrazili sumnju u regularnost ovakvog razvoja događaja.

Đoković će, prema trenutnim prognozama, zadržati prvo mesto na ATP listi do 10. juna, što je jedan dan nakon završetka Rolan Garosa. Ovo znači da će srpski teniser, čak i ako ne bude učestvovao na ovom Grend slem turniru, ostati na vrhu teniske lestvice.

Ukoliko Novak zaista ostane na prvom mestu do 10. juna, dostići će ukupan broj od 428 nedelja provedenih na vrhu teniske lestvice. Ovo bi predstavljalo značajan rekord u svetu tenisa, i dodatno učvrstilo poziciju ovog izuzetnog sportiste među najvećim imenima u istoriji ovog sporta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading