OLGA RUŠI REDOM U MADRIDU: Danilovićeva prošla u glavni žreb

Autor:

Sport

23.04.2024

15:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemica pala dva puta po 6:4 u setovima u kvalifikacijama.

OLGA RUŠI REDOM U MADRIDU: Danilovićeva prošla u glavni žreb

Foto: Tanjug/AP

Srpska teniserka Olga Danilović ostvarila je značajan uspeh pobedom nad Nemicom Jule Nijmajer sa 2:0 u setovima, po gemovima 6:4, 6:4 i tako izborila plasman u glavni žreb WTA mastersa u Madridu. Nema sumnje da je Srpkinja bila posebno motivisana da slavi na svom "drugom domaćem terenu", imajući u vidu da praktično živi u prestonici Španije s obzirom na to da je u vezi sa golmanom Atletika Janom Oblakom.

Olga Danilović je ovom pobedom pokazala izuzetnu borbenost i mentalnu snagu, što su kvalitete neophodne za uspeh na najvišem nivou takmičenja. Njen plasman u glavni žreb WTA mastersa u Madridu predstavlja veliki korak napred u njenoj karijeri, a ljubitelji tenisa sa nestrpljenjem očekuju njen nastup na ovom prestižnom turniru.

Ovu pobedu Olga je ostvarila furiozno, otvarajući meč sa brejkom već u prvom gemu, koji je uspela da potvrdi samo dva gema kasnije. Ipak, neizvesnost je unela četvrta igra u kojoj je protivnica uspela da smanji zaostatak, a potom je viđena prava drama u finišu seta. U osmom gemu, Nemicu je uspela da dođe do drugog brejka i izjednačenja, ali je Olga uspela da ponovo preuzme inicijativu i sa rezultatom 6:4 privela set kraju.


Drugi set počeo je bolje po nemačku igračicu, koja je uspela da dođe do brejka, ali je Olga uspela da se vrati i izjednači. Igralo se poen za poen sve do devetog gema, kada je Danilovićeva uspela da ponovo dođe do brejka, čime je stekla prednost koju je zadržala do kraja seta, osiguravši svoj plasman u glavni žreb Madrida.



Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading