ĐOKOVIĆ I IVANIŠEVIĆ SU IMALI MNOGE "BURNE" MOMENTE! SVI DETALJI O NJIHOVOJ SARADNJI: Evo koliko je Hrvat izgubio nakon ove odluke!

Autor:

Sport

27.03.2024

09:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Da li je bilo očekivano?

ĐOKOVIĆ I IVANIŠEVIĆ SU IMALI MNOGE "BURNE" MOMENTE! SVI DETALJI O NJIHOVOJ SARADNJI: Evo koliko je Hrvat izgubio nakon ove odluke!

Foto: Starsport

Nakon pet godina zajedničkog rada, najbolji teniser sveta Novak Đoković i njegov trener Goran Ivanišević su raskinuli saradnju. Ovo je došlo kao iznenađenje za mnoge, gledajući uspehe koje su postigli zajedno. Međutim, kako je objavljeno na društvenim mrežama, odluka je konačna, te će svako krenuti svojim putem.

Goran Ivanišević je doneo značajne uspehe Novaku, ali i sam bio dobro plaćen za svoj rad i posvećenost. Prema saznanjima hrvatskog lista "Nacional", Ivanišević je nedeljno zarađivao između 6.000 i 10.000 evra trenirajući Đokovića, sa mogućim bonusima koji bi znatno povećali tu sumu. Takođe, spekulisalo se da je Hrvatu pripadalo deset procenata od svakog osvojenog Grend slema svetskog broja jedan, što je moglo rezultirati značajnim prihodima.

Poslednji događaji na terenu ukazivali su na nedostatak hemije u timu, sa Đokovićem koji je često ispoljavao frustraciju, dok je Ivanišević delovao ravnodušno. Ovo je možda doprinelo odluci o raskidu saradnje, ali nije bio prvi put da se tako nešto dešavalo.

Na primer, kada je poražen u Rimu prošle godine, Novak je u više navrata vikao na svoj tim.

- Koučing ovakav, ovakav koučing...Ovakav!", urlao je Novak pokazujući nulu svim svojim ljudima u boksu: "Svi!", povikao je on, pa nastavio: "Konfuzija... Stalno, svi se u konfuziji svi - rekao je Đoković, a ni Hrvat mu nije ostao dužan:

Koji ti je k*rac? Igraj, igraj, igraj, makni se od lopte... - vikao je sa tribine hrvatski stručnjak.

Umeo je Đoković da vikne na Ivaniševića, ovaj da mu "odbrusi", ali se na kraju uglavnom završavalo - Novakovim trijumfom.

Jedna izuzetno uspešna epizoda u karijeri broja jedan je gotova - zajedno sa Hrvatom osvojio je devet Grend Slem trofeja, isto toliko Mastersa i još 6 turnira Serije 500 i 250 kao i Junajted Kup sa reprezentacijom Srbije, što ga je učinilo i neoborivo najuspešnijim ikad.

Imali su mnogo "burnih" momenata tokom saradnje, ali, gledajući Novakovu poruku, sve se to ubrzo zaboravljalo i van terena su bili izuzetno dobri prijatelji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading