GORE NIJE MOGLO! Novak SAZNAO rivala u polufinalu Australijan opena!

Autor:

Sport

23.01.2024

15:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Italijanski teniser Janik Siner pobedio je Rusa Andreja Rubljova rezultatom 3:0 (6:4, 7:6 (7:5), 6:3).

GORE NIJE MOGLO! Novak SAZNAO rivala u polufinalu Australijan opena!

Foto: Tanjug/AP

Pobedom nad Amerikancem Tejlorom Fricom s 3:1, najbolji svetski teniser Novak Đoković plasirao se u polufinale Australijan opena.

Do rekordne 48. uzastopne pobede na Grend slemovima, Nole je došao teže nego što rezultat govori, pa je srpski as mogao na miru da isprati meč Janika Sinera i Andreja Rubljova, kako bi video protiv koga će igrati za ulazak u finale Melburna.

Potpuno neočekivano lako, Italijan je savladao Rusa rezultatom 3:0 (po setovima 6:4, 7:6, 6:3) i prošao na megdan Novaku, obezbedivši čak četvrti njihov međusobni meč u nepunih godinu dana.

Naime, samo prošle sezone Đoković i Siner igrali su tri puta, Srbin se radovao na Završnom Mastersu u Torinu, kada je dobio Janika u finalu 2:0 (6:3, 6:3), revanširavši se za poraz u grupnoj fazi 1:2 (5:7, 7:6, 6:7). Nakon toga, sastali su se i u polufinalu Dejvis kupa, a Siner je odveo Italijane u finale pobedom nad Novakom 6:2, 2:6, 7:6.

Foto: Tanjug/AP

Janik Siner

U polufinalu Vimbldona 2023. Đoković je glatko slavio 3:0 (6:3, 6:4, 7:6), ali je godinu dana ranije u četvrtfinalu istog Grend slema znatno teže preokretom došao do trijumfa 3:2 (6:7, 2:6, 6:3, 6:2, 6:2).

Njihov prvi okršaj viđen je na Mastersu u Monte Karlu 2021. godine, kada je Nole rutinski prošao u osminu finala s 6:4, 6:2.

Što se tiče samog meča Sinera i Rubljeva, Italijan je u prvom setu napravio jedan brejk i poveo s 3:2, a potom rutinski priveo posao kraju i slavio 6:4.

Očekivalo se da gledamo najmanje četiri seta, pošto je u taj-brejku drugog Rus imao ogromnih 1:5, ali je Janik nanizao šest gemova i dobio ovaj deo igre sa 7:5, za slavlje u drugom setu 7:6 i ogromnih 2:0.

Konačno, u trećem periodu, Janik Siner je došao do brejka u šestom gemu, što mu je bilo dovoljno za konačnih 6:3 i plasman na megdan Novaku.

Foto: Tanjug/AP

Andrej Rubljov je potpuno razočarao protiv Italijana
Australijan open 2024

Prvi ovogodišnji grend slem turnir počeo je u nedelju, 14. januara, a završiće se 28. januara, kada će biti odigrana finala u muškom singlu, odnosno ženskom dublu.

Srbija u Melburnu ima samo jednu žensku predstavnicu, a to je Aleksandra Krunić, pošto su Olga Danilović i Natalija Stevanović ispale u kvalifikacijama, kao što je bio slučaj i sa Hamadom Međedovićem u muškoj konkurenciji. Međutim, u muškom singlu Srbiju predstavljaju Novak Đoković, Laslo Đere, Dušan Lajović i Miomir Kecmanović. Što se dublova tiče, svi koji igraju singl, osim Noleta, oprobaće se i u konkurenciji parova, a pored njih tu je i dubl specijalista Nikola Ćaćić.

Titulu na Australijan openu u muškom singlu brani neprikosnoveni Novak Đoković, koji je turnir u Melburnu osvajao već deset puta, a prošle godine je u finalu pobedio Stefanosa Cicipasa. Sa druge strane, u ženskoj konkurenciji je prethodne sezone pehar osvojila Arina Sabalenka, koja je u borbi za trofej savladala Elenu Ribakinu.

Ovogodišnji Australijan open igra se za ukupni nagradni fond od 52,3 miliona američkih dolara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading