ĐOKOVIĆ JE BOLJI OD DŽORDANA: Boža Maljković objasnio zašto Novaku ni legendarni košarkaš nije dorastao

Autor:

Sport

23.11.2023

13:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik OKS veruje da će Srbija u košarci igrati u najjačem sastavu na OI u Parizu.

ĐOKOVIĆ JE BOLJI OD DŽORDANA: Boža Maljković objasnio zašto Novaku ni legendarni košarkaš nije dorastao

Foto: Tanjug/AP, ST/Dragan Kadić, shutterstock

Novak Đoković je po mnogima najbolji teniser svih vremena, a Majkl Džordan najbolji košarkaš u istoriji. Međutim, ko GOAT celog sporta ako bi njih dvojica bili u najužem izboru? Odgovor na to pitanje dao je predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković. On je pričao iz ličnog ugla kao neko ko poznaje Noleta koji je bio deo srpske delegacije na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Foto: tanjug

 

- Ko god je jednom popio kafu sa mnom zna koliko volim Džordana. Novak Đoković je bolji od Majkla, najbolji sportista svih vremena. Krenuo je od Kopaonika, trenirao po praznim bazenima kao i Ana Ivanović, majka mu je imala malu sendvičarnicu, otac jurio, pozajmljivao novac… Novak je sam napravio sve ovo. Džordan je imao kompanije iza sebe i mnogo mu je bilo lakše. U Tokiju je Nole bio non-stop sa našim sportistima u olimpijskom selu. Bila mu je velika greška što je igrao dubl po japanskom suncu - rekao je Maljković, pa se dotakao i obezbeđivanja viza srpskih sportista za OI u Parizu 2024:

Republika

Foto: Starsport

 

- Jako sam zadovoljan, imamo još mnogo prilika u individualnim sportovima za još nekoliko učesnika u Parizu. Srbija je u Tokiju bila jedina sa odnosom momaka i devojaka pola-pola. Čini se bezazlena, ali je vrlo značajna informacija kad se malo bolje porazmisli.

Kao čovek košarke, Maljković se osvrnuo i na nastup "orlova" na OI sledeće godine i mogućnost da tamo zaigramo u najjačem sastavu sa svim NBA asovima.

- Verujem da će doći Nikola Jokić, Vasilije Micić i Nikola Kalinić (Barselona), nisam razgovarao sa Jokićem. Ako Amerima fali neki igrač, tu smo sa njima - dodao je predsednik OKS, pa prokomentarisao i igru centra Denvera koji se izdvaja od kolega po asistencijama:

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

ĐOKOVIĆ- Ako se negde košarka približava umetnosti, onda je to u dodavanju. Mi imamo velikog umetnika koji sve ostale čini boljima, a kad je teško uzima loptu i daje koš. On je vrlo bitan igrač. Ne treba da se zaboravi ni Micić, koji je bio nekoliko godina najbolji igrač Evrope.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading