GDE STE BILI DOK SU NOVAKA GAZILI?! Teniseri sada traže pomoć od Đokovića, a kad su ga progonili svi su ćutali

Autor:

Sport

11.10.2023

13:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sve više igrača želi da ih PTPA štiti od samovolje ATP.

GDE STE BILI DOK SU NOVAKA GAZILI?! Teniseri sada traže pomoć od Đokovića, a kad su ga progonili svi su ćutali

Foto: www.profimedia.rs

Samo Novak Đoković može da nam pomogne! Tog stava je sve više tenisera kako redom uviđaju da ATP vuče sve više poteze na njihovu štetu, pa traže zaštitu od Noletove organizacije PTPA, koja se jedina godinama bori za prava tenisera i protiv samovolje ATP. Međutim, svi se se Srbina setili tek kada je "mečka zaigrala pred njihovim vratima", a kada je naš as kretao u krstaški pohod malo ko je stao uz njega.

Naime, poznato je da su Novak i Kanađanin Vasek Pospišil imali slab vetar u leđa kada su pokretali revoluciju. Još manju podršku Đoković je imao kada su njega progonili. Koliko prošle godine kada mu je Australija ukinula vizu, utamničila ga sa migrantima i posle proterala, na prste jedne ruke se mogu pobrojati teniser koji su ga podržali, poput Nika Kirjosa. Svi su ćutali ili vikali da je to skroz u redu jer Nole neće da se vakciniše protiv korone.

Republika

Foto: Printskrin

Protest za oslobađanje Novaka u Melburnu

Nije Novak imao podršku ni kada je pričao da žene i muškarci treba da imaju jednake zarade i da se novac mora bolje rasporediti. Ai zato sada kada se bori da većio deo kolača novca treba da dobiju manje rangiranu teniseri onda je svima odjednom dobar.

- Svidelo se to ljudima ili ne, ali Federer i Nadal nisu nikada ništa rekli, a PTPA se borila. Ne možete biti saučesnik u tome da 80-100 ljudi živi od tenisa. Ove godine su promenjene nagrade za igrače na čelendžerima, ali su i dalje sramotne - rekao je Argentinac Marko Trunđeliti.

Slično rezonuje i Portugalac Gastao Elijas koji je udario na ATP.

 

 

- Zahtevam da ATP plati lekarsku pomoć koja će mi biti potrebna posle igranja lopticama kojim zahtevaju da igramo. Na turu sam dugi niz godina i nikada nisam video ovako nešto. Ovo je nehumano - napisao je Elijas na Tviteru, a sa tim stavom saglasio se i Tenis Sandgren.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading