POTVRĐENO: Novak će igrati za Srbiju!

Autor:

Sport

11.09.2023

04:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tako je, Nole, Srbendo naša.

POTVRĐENO: Novak će igrati za Srbiju!

Foto: Tanjug/AP

Najveći teniser u istoriji, Novak Đoković, osvojio je 24. grend slem turnir u karijeri, pošto je u velikom finalu US Opena uspeo da pobedi Danila Medvedeva.

Po završetku meča, Nole je izašao pred novinare, gde je odgovarao na njihova pitanja.

Jedno od njih se odnosilo na borbu za prvo mesto na ATP listi, a srpski as je u sklopu tog odgovora provukao da će igrati za našu reprezentaciju na Dejvis kupu.

- Nije mi cilj poslednjih nekoliko godina kada sam srušio sve rekorde za najduži niz na prvom mestu. Nije mi cilj da sam stalno na toj poziciji, ali ako dođe kao posledica rezultata i stavim sebe u dobru poziciju, zašto da ne? Sada mi predstoji Dejvis kup, pa ću videti šta ću igrati ili ne. Tu se dosta poena brani, sa druge strane Karlos nema tu mnogo da brani. Videćemo, ali verujte mi, ovo mi je najbitnije, završio sam ove godine šta sam hteo, ako završim kao prvi, biće bonus. Cilj mi je najveći da idemo na titulu sa reprezentacijom i onda sam sezonu završio - rekao je Novak.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković sa peharom US Opena

O tome je pričao i njegov trener Goran Ivanišević.

Teško da će doći do Kine... Za sad u planu, više ne nego da. Mora se odmoriti i posložiti, igra Dejvis kup, to mu je bitno. Grupa izgleda dobro, to mu je prioritet i taj završni Masters. Ako je važan Torino, onda se treba pripremiti, ali sada treba uživati u ovome - kazao je Ivanišević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Mina

13.09.2023 18:04

Pa red je, konacno! Godinama izbegava da igra za Dejvis kup!