ISTORIJA NA VIMBLDONU: Alkaraz prekinuo DOMINACIJU Đokovića i društva!

Autor:

Sport

29.06.2023

19:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dvadeset godina trajala je vladavina legendarnog kvarteta.

ISTORIJA NA VIMBLDONU: Alkaraz prekinuo DOMINACIJU Đokovića i društva!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković, sedmostruki šampion Vimbldona i branilac pehara, ali i rekorder sa 23 grend slema, ipak je postavljen za drugog nosioca, dok je za prvog imenovan Karlos Alkaraz, trenutno prvoplasirani na ATP listi.

 

 

Treći nosilac biće Rus Danil Medvedev, četvrti Norvežanin Kasper Rud, peti Grk Stefanos Cicipas, šesti Danac Holger Rune, sedmi Rus Andrej Rubljov, osmi Italijan Janik Siner, deveti Amerikanac Tejlor Fric, a deseti Amerikanac Frensis Tijafo.

Interesatno, od 2003. godine pa sve do danas, prvi nosioci na turniru u Londonu bili su Rodžer Federer, Endi Marej, Rafael Nadal ili Novak Đoković. Alkaraz je posle 20 godina prekinuo dominaciju legendarnog kvarteta.

Kad su u pitanju teniserke, Poljakinja Iga Švjontek je prva nositeljka, druga je Arina Sabalenka iz Belorusije, a treća Elena Ribakina, koja igra pod zastavom Kazahstana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading