ATP KONAČNO PRIZNAO: Novak Đoković je GOAT!

Autor:

Sport

11.06.2023

22:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Brojke ne lažu, a u ovoj trci idu na ruku Noletu.

ATP KONAČNO PRIZNAO: Novak Đoković je GOAT!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković je GOAT

Srpski teniser Novak Đoković je u finalu Rolan Garosa pobedio Norvežanina Kaspera Ruda i na taj način je došao do rekordne 23. grend slem titule u karijeri.

Posle velikog finala na pariskoj šljaci, ATP je na zvaničnom Tviter profilu objavio fotografiju kojom konačno priznaje da je Nole GOAT, odnosno najveći ikada.

Naime, objavljena je fotka sa brojkama koje su kroz karijeru ostvarili Novak Đoković, Rafael Nadal i Rodžer Federer, a nakon tek završenog Rolan Garosa, dileme više nema oko toga ko je najveći ikada.

Nole je u karijeri osvojio 23 grend slema, šest Završnih turnira i 38 mastersa, odnosno 67 pehara na najvećim turnirima.

Rafa ima 22 grend slema, 36 mastersa i jedne Olimpijske igre, što je ukupno 59.

Rodžer je karijeru završio sa 20 grend slemova, šest Završnih turnira i 28 mastersa, odnosno 54 trofeja sa najznačajnijih turnira.

Takođe, na ovoj tabeli fali i broj nedelja provedenih na vrhu ATP liste, gde je Novak još dominantniji. Đoković će u ponedeljak započeti 388. nedelju vladavine, Federer je ostao na 310, a Nadal ima tek 209.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (1)

Loading
Mila

12.06.2023 00:00

Zar nema Novak medalju sa Olimpijskih igara, bronzu?! Kako nula sa Olimpijade?!